Koninklijke Nederlandse Schaakbond

Ratinglijst augustus 2004 online

De KNSB-ratinglijst en de KNSB-jeugdratinglijst van 1 augustus 2004 staan online.

---

Russen trekken zich terug uit Stork Young Masters

De Russische deelnemers Irina Vasilevitch en Nicolay Chadaev hebben zich teruggetrokken uit de Stork Young Masters, dat van 9 tot 14 augustus wordt gehouden. De uit vier personen bestaande Russusche delegatie had onoverkomelijke problemen om de visa te regelen met de Nederlandse ambassade in Moskou. Dat betekent dat behalve de twee Young Masters spelers ook Mariya Pobelsyanskaya, die in het Open toernooi zou meespelen en een begeleider, verstek laten gaan.

De toernooiorganisatie heeft de Young Master-groep inmiddels aangevuld met Aleksandra Dimitrijevic uit Belgrado en met Koen Leenhouts, de Open Kampioen van 2003. Koen is daarmee de vierde Nederlander in de groep.
Het toernooi gaat maandagmiddag 9 augustus van start in het Stadhuis van Hengelo. De partijen van de Young Masters zijn "live" te volgen via www.onjk.nl.

Voor het ONJK hebben zich 520 deelnemers ingeschreven. Daarmee is het Stork jeugdschaaktoernooi het grootste éénweekse Open jeugdtoernooi van Europa.

De samenstelling van de Stork Young Masters is nu als volgt: IM Andrey Zhigalko (Belarus), geboren 1985, 2478 rating FM Sergei Zhigalko (Belarus), geboren 1989, 2478 rating IM Bart Michiels (België), geboren 1986, 2450 rating IM Marie Sebag (Frankrijk), geboren 1986, 2414 rating FM Severin Papa (Zwitserland), geboren 1985, 2397 rating Koen Leenhouts (Nederland), geboren 1984, 2305 rating WFM Aleksandra Dimitrijevic (Servië & Montenegro), geboren 1987, 2292 rating
Ali Bitalzadeh (Nederland), geboren 1989, 2291 rating Joost Michielsen (Nederland), geboren 1987, 2285 rating WIM Bianca Muhren (Nederland), geboren 1985, 2282 rating
---

Nederlanders aan top klassement EK Jeugd

De derde en vierde ronde hebben onze deelnemers op het EK Jeugd in Turkije wisselende resultaten gebracht. Bianca, Robert en Wouter deden het onverminderd goed. Bianca voegde 1,5 punt aan haar totaal toe en staat nu op 3,5 uit 4. Omdat zij de afgelopen ronde aan het topbord speelde was haar partij live te volgen op internet. Datzelfde gold voor Wouter die de kijkers met 113 zetten tegen de Duitse Falko Bindrich meteen een zeeslang voorschotelde. Ook Wouter blijft met 3,5 punt aan de leiding in zijn groep.

Een halfje minder heeft Robert. In de derde ronde hield hij de nummer één in zijn categorie, Rauf Mamedov, op remise. Voor de andere Nederlanders was vooral de derde ronde even slikken: 0 uit 5! De vierde ronde gaf weer herstel te zien. In het sterke veld handhaven Cyriel en Martine zich prima op vijftig procent. Chantal, Donna en Floris moeten het voorlopig met een puntje minder doen. Op de toernooisite is alle informatie te vinden: standen, partijen, foto's, video's, etcetera.


---