Gemeente Utrecht

ROTONDE VERLENGDE VLEUTENSEWEG OP 1 SEPTEMBER GEREED

De nieuwe tweebaans rotonde op de kruising Verlengde Vleutenseweg, Hoge Weide en de A2-aansluiting in Leidsche Rijn is al op 1 september aanstaande gereed. De gemeente legt de rotonde versneld aan vanwege de verkeersopstoppingen ter plaatse. Als in medio 2005 ook het nieuwe viaduct over de A2 (nabij Douwe Egberts) klaar is, zal het verkeer op deze belangrijke verbinding tussen Utrecht-west en Leidsche Rijn veel beter kunnen doorstromen.

In de week van 9 augustus start de aannemer met het asfalteren van de rotonde en de aansluitingen op de Verlengde Vleutenseweg en de Hogeweide. Het werk vindt in de bouwvakantie plaats zodat het verkeer er zo weinig mogelijk hinder van heeft. Voor de aansluiting van de rotonde op de Hogeweide moet één rijbaan van de Hogeweide worden afgesloten. Tijdelijke verkeerslichten op de Hogeweide zullen het verkeer in goede banen leiden.

Afsluiting A2-aansluiting van 13-16 augustus
Na de avondspits op vrijdag 13 augustus gaan de toe- en afritten op de A2 aan de kant van Leidsche Rijn dicht. De toe- en afritten worden dan op de rotonde aangesloten. Maandag 16 augustus vóór de ochtendspits wordt de weg weer vrijgegeven. Het betreft hier de A2 afslag 7 Lage Weide / Oog in Al / Vleuten. De toe- en afritten op de A2 aan de kant van Douwe Egberts blijven gewoon open.

Het is niet mogelijk om bij de Verlengde Vleutenseweg de A2 op naar het zuiden te rijden. Met omleidingborden wordt een route aangegeven naar de afslag Maarssen (afslag 6). Verkeer kan daar omkeren via het A2-viaduct om vervolgens richting het zuiden te rijden. Daarnaast is ook mogelijk om via de Verlengde Vleutenseweg, Lessinglaan, 24 Oktoberplein en verkeersplein Hooggelegen naar de A2 te rijden.

Het is niet mogelijk om vanuit de richting Amsterdam de A2 afslag 7 te nemen richting Vleuten/Oog in Al/Leidsche Rijn. Het verkeer wordt omgeleid naar afslag 8 richting Centrum. Daar kan het verkeer omkeren om via afslag 7 normaal de bestemming bereiken.

Het blijft mogelijk om via de Verlengde Vleutensweg van de bestaande stad naar Leidsche Rijn en andersom te rijden. Ter hoogte van de rotonde zal tijdens de werkzaamheden enige verkeershinder optreden.

Bewoners van de Huppeldijk worden met borden omgeleid.

Noot voor de media:
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Projectbureau Leidsche Rijn, Jurjen van Keulen, 030-286 71 13.

Utrecht, 3 augustus 2004.