TROS

Afdeling Communicatie
Hilversum, 04-08-2004

Televisie
ZOOVENIRS
Uitzending maandag 9 augustus
Nederland 2 - 17.25 uur

Zoovenirs volgt bijzondere walrusbevalling

In deze aflevering van maandag 9 augustus maakt ZOOVENIRS in het Dolfinarium in Harderwijk kennis met de walrussengroep en in het bijzonder met de kleine Boika. De geboorte vorig jaar van dit walrusjong was een hele bijzondere, want het Dolfinarium is het enige park in Europa waar voor de tweede keer een succesvolle walrusbevalling heeft plaatsgevonden.

ZOOVENIRS maakte unieke opnamen van de zwangerschap van moeder Olga, de voorbereidingen die werden getroffen om de bevalling van Boike zo goed mogelijk te laten verlopen, maar bovenal van de geboorte zelf. Ook werd Boike gevolgd tijdens zijn eerste levensjaar, met opnamen van zijn eerste zwemles wat hele bijzondere onderwater beelden opleverde. Inmiddels heeft Boika veel geleerd en vooral veel ontdekt. Hij is uitgegroeid tot een stevige peuter. Bij de geboorte woog hij slechts 57 kilo, de weegschaal staat nu op 210 kilo.

Een jaar na de geboorte van Boika was er in Harderwijk opnieuw beschuit met muisjes. Dit keer voor Raisa, dochter van moeder Rossita. Met deze geboorte werd wereldgeschiedenis geschreven. Het kwam nooit eerder voor dat in een beschermde omgeving voor de derde keer een succesvolle geboorte van een walrus plaatsvond. Bovendien is Raisa precies op de verjaardag van Boika geboren. ZOOVENIRS was getuige van de eerste ontmoeting tussen Boika en Raisa in het buitenverblijf.

Tijdens een bezoek aan Vogelpark Avifauna wordt kennisgemaakt met een aantal bijzondere vogels uit de Filipijnenhal.

Regie/redactie: Eveline Aandewiel, Robert Jan de Boer




TROS