Ingezonden persbericht


P E R S B E R I C H T

NOORDZEE 100.7 FM VOLGT OLYMPISCHE MEDAILLEWINNAARS OP WEG NAAR ATHENE

Hilversum, 6 augustus 2004 - Noordzee 100.7 FM volgt vanaf maandag 9 augustus aanstaande 20 (ex-) topsporters op weg naar Athene. Deze sporters doen mee aan de door Lotto en Volkswagen georganiseerde Olympic FunDrive, die van Amsterdam via Parijs, Turijn en Rome naar Athene leidt. Doel is zoveel mogelijk geld bijeen te rijden voor vijf sportieve goede doelen. In het programma 'Goedemorgen Gordon' op Noordzee 100.7 FM zal dagelijks contact opgenomen worden met de verschillende teams over hun belevenissen op weg naar Athene. Luisteraars maken bovendien kans op een volledig verzorgde reis naar de Olympische Spelen.

De Olympic FunDrive wordt in samenwerking met het NOC*NSF, georganiseerd. De 20 (ex-)topsporters leggen in zes dagen bijna 3.000 kilometer af met als ambitie zoveel mogelijk geld te verzamelen voor de vijf sportieve goede doelen. Tijdens de opening van het Holland House in Athene op vrijdag 13 augustus overhandigen de teams de opbrengsten voor de goede doelen aan NOC*NSF voorzitter Erica Terpstra.

Vrijwel direct nadat eerder dit jaar bekend werd dat de Olympic FunDrive doorgang zou vinden, meldden zich de eerste sporters aan. Inmiddels is een groep ontstaan van 20 (ex-)topsporters die zich belangeloos gaat inzetten voor Kika, Right to Play, Klas op Wielen, Poly-Aktief en de Fanny Blankers-Koen Carrièreprijs. Onder andere gouden medaillewinnaars als Yvonne van Gennip, Peter Blangé, Nico Rienks, Ronald Florijn en Floris-Jan Bovelander zullen achter het stuur van een Volkswagen plaatsnemen.

Met deze beroemde sporters wordt vanaf maandagochtend 9 augustus telefonisch contact opgenomen in het programma 'Goedemorgen Gordon' tussen 6 en 10 uur op Noordzee 100.7 FM. Naast verhalen en anekdotes over hun belevenissen stellen zij de luisteraars een vraag over de Olympic FunDrive en de vijf goede doelen. Luisteraars maken daarmee kans op een volledig verzorgd arrangement naar de Olympische Spelen inclusief toegang tot een aantal Olympische evenementen.

Noordzee 100.7 FM is het radiostation dat zich richt op de jong volwassen luisteraar. Gordon, Sjaak Bral, Colin Banks, Martijn Krabbé, Winston Gerschtanowitz, Albert Verlinde en de muziek die je kent hoor je alleen op Noordzee 100.7 FM. Noordzee 100.7 FM is in bijna heel Nederland te ontvangen via 100.7 FM, maar in Noord-Nederland via 100.4 FM. Daarnaast is Noordzee 100.7 FM overal in Nederland te ontvangen via de kabel en via Digitenne. Kijk voor meer informatie op www.noordzeefm.nl. Noordzee 100.7 FM en Radio 10 Gold zijn onderdeel van Talpa Radio International.

//// EINDE PERSBERICHT ////

Noot voor de redactie,