Ingezonden persbericht


Woudpop klaar voor eerste editie

GASSELTE ­ In Gasselte wordt druk gewerkt aan de opbouw van het Woudpop-festivalterrein. Het twee dagen durende festival begint woensdagavond 11 augustus om 20.00 uur met een optreden van René Froger en de Frogettes. Op donderdagochtend 12 augustus gaat het festival om tien uur verder met het Kids for Animalsprogramma met optredens van de van Idols bekende zangeressen Maud en Marlies. 's Middags is er voor de wat oudere jeugd een show van Heroes, met opnieuw twee Idols-finalisten - JK en Marlies - op het podium. 's Avonds om acht uur treedt een keur aan vertolkers van het Hollandse lied aan. Wolter Kroes, Jannes, Lucas en Gea, Bouke, Jobson en Sugar Lee Hazes staan garant voor een groots meezingfeest.

Voor minder validen heeft de organisatie parkeerruimte gereserveerd en een speciaal podium klaarstaan, waar plek is voor veertig rolstoelen. Organisator Ger Vinke benadrukt dat de bezoekers geen hoge horecaprijzen staat te wachten. "Je ziet steeds vaker dat op festivals de prijzen de lucht invliegen. Wij willen van Woudpop graag een traditie maken en daar passen geen hoge prijzen bij. Wij hebben de vergunningen rond en de organisatie staat als een huis."

De organisatie laat niets aan het toeval over. Op het festivalterrein in Gasselte, langs de N34 ­ afslag Nije Hemeriek ­ staat een professioneel podium opgesteld met twee grote lichttorens. Er kan bijna voor de ingang worden geparkeerd. Parkeren kost twee euro. Ook is er bus- en taxivervoer geregeld. Binnen een straal van vijftig kilometer kunnen groepen van zes personen en meer vervoer regelen via tel: 0599-696464.

"We hopen zoveel bezoekers te trekken zodat we in ieder geval quitte kunnen spelen", geeft Vinke aan. "Dat betekent voor ons een draagvlak om op voort te bouwen en er een jaarlijks terugkerend festival van te maken. We brengen een twee dagen durend gezellig muzikaal feest. Zoveel wordt er in het hoogseizoen in Drenthe niet georganiseerd. Wat is er dan leuker dan een festival midden op de Hondsrug en midden in het hoogseizoen."



Ingezonden persbericht