Politie Hollands Midden

Postbus 4240 ( Hollands Midden 2350 CE Leiderdorp ( Bureau Communicatie Telefoon 071 - 5459800 Fax 071 - 5459326


Datum: 9 augustus 2004

(


De Zilk Verkeersongeval met letsel

Op vrijdag 6 augustus omstreeks 14.00 uur heeft er een aanrijding plaatsgevonden tussen twee bromfietsters. Een 16-jarige man uit De Zilk reed op zijn bromfiets over de Zilkerduinweg, vanuit de richting Regenvlietweg achter een lijnbus. Op het moment dat hij de lijnbus wilde inhalen kwam vanuit tegengestelde richting een 29-jarige man uit Katwijk op zijn bromfiets aangereden. Tijdens de inhaalmanoeuvre zag de man uit De Zilk de man uit Katwijk over het hoofd waarna een aanrijding ontstond. Beide slachtoffers werden met hoofdletsel overgebracht naar het LUMC te Leiden.


Katwijk Twee fietsers tegen elkaar

Op zaterdag 7 augustus omstreeks 19.55 uur heeft er een aanrijding plaatsgevonden tussen twee fietsers op het rijwielpad Zuidduinen. Een 14-jarige jongen uit Katwijk reed over het voetpad van het Rijwielpad Zuidduinen richting Katwijk toen hij het fietspad op wilde rijden. Hierbij reed hij met zijn voorzijde tegen de linkerzijde van een 48-jarige fietser uit Voorschoten. Beide kwamen hierbij ten val. De man uit Voorschoten werd met onbekend letsel overgebracht naar het LUMC te Leiden.


Noordwijkerhout Lantaarnpaal omver gereden en onder invloed

Op zondag 8 augustus omstreeks 00.35 uur heeft er een aanrijding plaatsgevonden tussen een auto en een lantaarnpaal. Een 39-jarige bestuurster uit Noordwijkerhout reed over de Groeneweg in de richting van de Victoriberg. Op een gegeven moment reed zij met haar rechterzijde van het voertuig tegen een rechts op het trottoir staande lantaarnpaal. Deze brak door de aanrijding af. De bestuurster bracht haar voertuig tot stilstand op de Victoriberg. De vrouw Bleek onder invloed te verkeren. Van haar werd een bloedproef afgenomen. Aan de hand van de uitslag zal proces-verbaal worden opgemaakt.


Rijnsburg Mishandeling tijdens wandeling

Op zondag 8 augustus omstreeks 03.00 uur liep een 23-jarige man uit Rijnsburg met een vriendin over de galerij van een flat aan de Oegstgeesterweg. Op het moment dat hij over de galerij liep, liep hij tegen de balustrade op. Een bewoner van deze flat kwam hierop naar buiten en sprak de man hierop aan. Hierdoor ontstond een woordenwisseling. De man en vrouw liepen hierop naar het trappenhuis waarbij zij gevolgd werden door de 26-jarige bewoner van de Oegstgeesterweg. De flatbewoner sloeg zonder aanleiding de man uit Rijnsburg op het hoofd waardoor hij letsel opliep aan zijn oog. De politie stelt een onderzoek in.


Rijnsburg Auto over de kop

Op zondag 8 augustus omstreeks 06.05 uur heeft er een eenzijdig ongeval plaatsgevonden op de Voorhouterweg. Een 19-jarige bestuurder uit Voorhout reed over de Voorhouterweg toen hij met zijn voertuig in de rechterberm geraakte. Hierdoor heeft hij zijn voertuig gecorrigeerd waardoor het voertuig links van de weg raakte en over de kop sloeg. Door omstanders werd het slachtoffer uit zijn voertuig bevrijd. Het slachtoffer werd met onbekend letsel overgebracht naar het LUMC. Daar is van de man een bloedproef afgenomen. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt.


Noordwijk Veilig stappen

Politie Hollands Midden meldt dat in het weekend van 7 en 8 augustus het rustig is geweest in Noordwijk in het kader van het project Veilig stappen. Er is tweemaal verdovende middelen in beslaggenomen. Verder is het uitdelen van flyers van een strandtent gestaakt omdat de uitdelers niet in het bezit waren van een vergunning. Op de De Grent en de Hoofdstraat hebben kleine vechtpartijtjes plaatsgevonden waarbij geen aangifte werd gedaan. De partijen zijn door de politie huiswaarts gestuurd.


Katwijk Eenzijdig ongeval en rijden onder invloed

Op zondag 8 augustus omstreeks 00.10 uur heeft er een eenzijdig ongeval plaatsgevonden op de Rijnstraat. Bleek een 41-jarige bestuurster uit Katwijk haar voertuig niet voortdurend onder controle te hebben. In een flauwe bocht naar links reed de vrouw rechtdoor waarbij zij tegen een lantaarnpaal en betonnen paaltjes aanreed. De vrouw bleek onder invloed te zijn. Van de verdachte werd een bloedproef afgenomen. Tegen de vrouw wordt proces-verbaal opgemaakt en zij kreeg een rijverbod van 24 uur.


Hillegom Rijden onder invloed

Zag de politie op maandag 9 augustus omstreeks 01.20 uur een voertuig over de Pastoorslaan al slingerend rijden. De politie controleerde de 43-jarige bestuurder zonder vaste woon-of verblijfplaats. Hij bleek onder invloed te verkeren. De uitslag van de ademanalyse was 1160 ug/l (limiet 220 ug/l). Van de man werd zijn rijbewijs ingevorderd. Tevens kreeg hij proces-verbaal en een rijverbod van 14 uur.


Valkenburg/Leiden Kop-staart aanrijding

Op zondag 8 augustus omstreeks 12.00 uur vond er op de Ir. G. Tjalmaweg, op de Torenvlietbrug een kop-staart aanrijding plaats tussen vier personen auto's. Een 32-jarige automobilist uit Sassenheim zag te laat dat het verkeer voor hem afremde. Hierdoor botste hij tegen de auto van een 35-jarige bestuurder uit Dordrecht. Vervolgens raakten nog twee auto's voor hen bij de aanrijding betrokking. Elf van de inzittenden klaagden over spierpijn en voornamelijk de nek. Een 11-jarige jongen uit Dordrecht werd voor controle overgebracht naar het LUMC.


Leiden Aanrijding met gewonde

Op zaterdag 7 augustus omstreeks 14.00 uur heft er een aanrijding plaatsgevonden tussen een voetganger en een fietser op de Breestraat. Een 56-jarige voetgangster uit Bothell (Amerika) liep over het trottoir van de Breestraat. Ter hoogte van de Mooi Japiksteeg stak zij over en zag hierbij een 28-jarige fietster uit Leiden over het hoofd, waarna een aanrijding ontstond. De voetgangster werd met hand- en gezichtletsel overgebracht naar het LUMC.


Leiden Rijden onder invloed

De politie heeft van vrijdag 6 tot en met zondag 8 augustus acht personen aangehouden wegens rijden onder invloed. Een 27-jarige Leidenaar reed zaterdag 8 augustus rond 04.30 uur slingerend met zijn bromfiets over de Pelikaanstraat. Agenten zagen dat een auto tot twee keer toe moest remmen om een botsing met hem te voorkomen. Vervolgens reed de Leidenaar tegen een geparkeerde auto aan. De ademanalyse wees 760 ug/l uit. De limiet in het verkeer is 220 ug/l; vanaf 570 ug/l wordt het rijbewijs ingevorderd. De politie heeft zijn rijbewijs B ingevorderd. Ook kreeg hij een proces-verbaal en een rijverbod van 9 uur.
Op de Lammermarkt zagen agenten op zaterdag 7 augustus rond 04.45 uur een 32-jarige man van een parkeervak wegrijden en vervolgens op de parkeerplaats blijven staan. De ademanalyse wees 900 ug/l uit. Zijn rijbewijs is ingevorderd. Daarnaast kreeg hij een proces-verbaal en een rijverbod van meerdere uren.
Op de Waardstraat in de nacht van zondag 8 op maandag 9 augustus waarschuwden omstanders de politie toen een man met verschijnselen van dronkenschap zijn auto instapte. De man reed de ter plaatse komende politie tegemoet. De ademanalyse wees 965 ug/l uit. Zijn rijbewijs is ingevorderd. Hij kreeg ook een proces-verbaal en een rijverbod van 12 uur.
Ook nam de politie het rijbewijs in van een 43-jarige man uit Leiderdorp. Deze reed op vrijdag 6 augustus zonder helm over de Haven. De ademanalyse wees 590 ug/l uit. Zijn rijbewijs B is ingevorderd, hij kreeg een proces-verbaal en een rijverbod van 6 uur. Tevens kreeg hij een boete voor rijden zonder helm.


Voorschoten Rijden onder invloed

De politie heeft op zaterdag 7 augustus omstreeks 21.00 uur een 34-jarige automobilist uit Voorschoten aangehouden wegens rijden onder invloed van alcohol. De politie had kort daarvoor een melding gekregen dat de bestuurder was weggereden vanaf de Prof. Eijkmanshof en vermoedelijk onder invloed was van alcohol. Agenten zagen dat de bestuurder zijn auto niet steeds onder controle had en hielden hem op de Beethovenlaan staande voor een blaastest. De uitslag was 1025 ug/l, terwijl de limiet 220 is. Tegen de Voorschotenaar wordt proces verbaal opgemaakt. Tevens werd zijn rijbewijs ingevorderd.


Alphen aan den Rijn Jongen springt van brug en raakt gewond

Op vrijdag 6 augustus omstreeks 12.55 uur is een 16-jarige jongen uit Alphen aan den Rijn gewond geraakt doordat hij van de brug over de Rijn bij de Hoorn was afgesprongen. De jongen was met nog drie jongens aan het zwemmen in de Rijn. Hierbij sprongen zij ook van de betonnen constructie bij de brug de Rijn in. Hierbij kwam het slachtoffer op een betonnen voet terecht. De jongen werd met arm en letsel aan zijn zij overgebracht naar het Rijnlandziekenhuis te Alphen aan den Rijn. De politie waarschuwt een ieder voor de gevaren die kunnen ontstaan bij het afspringen van een brug voor zowel de personen als de scheepvaart.


Alphen aan den Rijn Aanrijding onder invloed

De politie heeft zondag 8 augustus een 27-jarige Alphenaar aangehouden wegens een aanrijding onder invloed. De man reed rond 20.30 uur op de Vliestroom tegen een fietsend jongetje aan. Deze was bezig de weg over te steken en had voorrang. Het jongetje hield aan de aanrijding enkele schaafplekken over. De Alphenaar bleek te hebben gedronken. Een ademanalyse wees 865 ug/l (limiet 220 ug/l) uit. De politie heeft zijn rijbewijs ingevorderd.


Alphen aan den Rijn Alcoholcontrole

De politie heeft in de nacht van vrijdag 6 op zaterdag 7 augustus een alcoholcontrole gehouden. Vier automobilisten bleek te veel te hebben gedronken. Een 30-jarige Alphenaar had het hoogste ademalcoholgehalte, namelijk 540 ug/l. De limiet in het verkeer is 220 ug/l; vanaf 570 ug/l wordt het rijbewijs ingevorderd. De automobilisten kregen een proces-verbaal en een rijverbod van enkele uren.
Verder heeft het Regionaal Verkeershandhavingsteam (RVHT) op zondagavond 8 augustus een alcoholcontrole gedaan. Hierbij werden twee automobilisten aangehouden. Een 41-jarige Alphenaar had het hoogste ademalcoholgehalte, namelijk 540 ug/l. Beide automobilisten kregen een proces-verbaal en een rijverbod van enkele uren.


Ter Aar Onder invloed tegen bloembak

De politie heeft zondag 8 augustus het rijbewijs ingevorderd van een 46-jarige man uit Ter Aar. De man reed op de Kerkweg rond 09.00 uur tegen een bloembak aan die daar als snelheidsremmer op de weg staat. Vervolgens is hij naar huis doorgereden. Hier trof de politie hem aan. De ademanalyse wees 1070 ug/l uit. Het rijbewijs van de man is ingevorderd.


Roelofarendsveen Rijden onder invloed / gevaarlijk rijgedrag

Kreeg de politie de melding dat op zondag 8 augustus omstreeks 01.45 uur een 35-jarige bestuurder uit Rotterdam gevaarlijk over de A-4 reed richting Den Haag. De politie zag de man uiteindelijk op de A-13 rijden met ongeveer 50 kilometer per uur over de linker rijstrook waardoor hij bijna meerdere aanrijdingen veroorzaakte. De man bleek onder invloed te verkeren. De uitslag van de ademanalyse was 840 ug/l (limiet 220 ug/l). De man bleek ook niet in het bezit van een geldig rijbewijs. De man werd ingesloten en zal later worden gehoord. De politie stelt een onderzoek in naar mogelijke aanrijdingen gezien de schade aan zijn voertuig. Tegen de man zal proces-verbaal worden opgemaakt.


Vlist Doorrijden na aanrijding

Een 72-jarige fietster uit Bergambacht is zaterdag 7 augustus rond 15.30 uur ten val gekomen toen zij werd geraakt door een busje, bestuurd door een 33-jarige man uit Hekendorp. Zij reed over de Bonrepas toen uit tegenovergestelde richting het busje kwam. De vrouw werd vermoedelijk door de spiegel van de bus geraakt. Zij kwam ten val, de automobilist reed door. Hij kon door middel van getuigen achterhaald worden. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt. De vrouw is met beenletsel overgebracht naar het ziekenhuis van Nieuwegein.


Gouda Snorfietser onder invloed

Op vrijdag 6 augustus omstreeks 23.25 uur zag de politie op de Nieuwe Gouwe O.Z. een 34-jarige man uit Gouda op een snorfiets rijden. De bestuurder bleek onder invloed te verkeren. De uitslag van de ademanalyse was 1015 ug/l (limiet 220 ug/l). Met een rijverbod van 13 uur en een proces-verbaal werd de verdachte heengezonden.


Gouda Rijden onder invloed van verdovende middelen

Op zaterdag 7 augustus omstreeks 01.50 uur controleerde de politie een 26-jarige bestuurder uit Gouda. De man bleek onder invloed van verdovende middelen die ook bij de man werden aangetroffen. Van de man werd een bloedproef afgenomen en werden de verdovende middelen in beslag genomen. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt.


---



Bureau Communicatie Telefoon 071 - 5459800 Fax 071 - 5459326 ---- --