Gemeente Renswoude



* Wet Milieubeheer

* Bouwvergunningen

* Sloopvergunningen
Datum: 09/08/2004 Bron: De Heraut

* 19-07: Johannes Cornelis, zoon van C. van Brummelen en H. van Egdom;

* 21-07: Anthonie, zoon van H. van de Vendel en S.G. van Veldhuisen;
* 28-07: Lisa Sieuwke, dochter van J.M. van Eckeveld en T. van Ginkel.
geen.

Wet Milieubeheer
Datum: 09/08/2004
VERGUNNINGEN WET MILIEUBEHEER
Vanaf morgen liggen gedurende zes weken in het gemeentehuis, Dorpsstraat 4 te Renswoude de volgende beschikkingen ingevolge de Wet milieubeheer ter inzage:

1. de heren S.A.A. en A.J. Verdam ten behoeve van het agrarisch bedrijf aan de Ubbeschoterweg 11 te Renswoude;
2. de heer A. Verbeek ten behoeve van het agrarisch bedrijf aan de Utrechtseweg 1 te Renswoude.

Strekking van beschikking 1: het onder voorwaarden verlenen van de gevraagde oprichtingsvergunning.
Strekking van beschikking 2: het onder voorwaarden verlenen van de gevraagde revisievergunning.
De beschikkingen kunnen worden ingezien op werkdagen tijdens kantooruren (van 9.00 tot 12.00 uur en van 14.00 tot 16.00 uur) en, op verzoek (tel: 0318-578153), buiten kantooruren. Beroep tegen een beschikking kan worden ingediend door degenen, die reeds bedenkingen hebben ingediend tegen het ontwerpbesluit en degenen, die kunnen aantonen redelijkerwijs niet in staat te zijn geweest tot het indienen van bedenkingen tegen het ontwerpbesluit. Tegen wijzigingen ten opzichte van het ontwerpbesluit kan een ieder rechtstreeks beroep aantekenen. Het beroepschrift moet voor afloop van de termijn van terinzageligging, derhalve voor 22 september 2004, in tweevoud worden ingediend bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA s-Gravenhage.
Renswoude, 9 augustus 2004

ONTWERPVERGUNNINGEN WET MILIEUBEHEER
Vanaf morgen liggen gedurende vier weken in het gemeentehuis, Dorpsstraat 4 te Renswoude de volgende ontwerpbeschikkingen ingevolge de Wet milieubeheer ter inzage:

1. de heer J.G. Verbeek ten behoeve van het agrarisch bedrijf aan de Ubbeschoterweg 10 te Renswoude;

2. de heer R.J. van der Grift ten behoeve van het agrarisch bedrijf aan de Oude Holleweg 55 te Renswoude.

Strekking van de ontwerpbeschikkingen: het onder voorwaarden verlenen van de gevraagde revisievergunning.
De ontwerpbeschikkingen kunnen worden ingezien op werkdagen tijdens kantooruren (van 9.00 tot 12.00 uur en van 14.00 tot 16.00 uur) en, op verzoek (tel. 0318-578153), buiten kantooruren. Gemotiveerde bedenkingen tegen een ontwerpbesluit kunnen door een ieder gedurende de termijn van terinzageligging, derhalve tot 8 september 2004, schriftelijk worden ingediend bij het college van burgemeester en wethouders van Renswoude, Postbus 8, 3927 ZL Renswoude. De ingekomen bedenkingen worden bij de andere stukken ter inzage gelegd.
Bouwvergunningen
Datum: 09/08/2004
INGEKOMEN AANVRAGEN BOUWVERGUNNING
De volgende aanvragen voor een bouwvergunning zijn ingediend:
1. mevrouw A. Nap ten behoeve van de bouw van zes recreatiehuisjes op camping De Batterijen aan het Dijkje 1 te Renswoude;
2. de heer P.L. de Waard ten behoeve van het oprichten van een tuinhuisje op het perceel Van Arckelweg 2a te Renswoude;
3. de heer A. van den Brink ten behoeve van de uitbreiding van de woning Beukenlaan 28 te Renswoude;

4. de heer A. van de Glind ten behoeve van het gedeeltelijk veranderen van het gebruik van een paardenstal tot sanitairruimte ten behoeve van een minicamping op het perceel Groeperweg 9 te Renswoude;

5. de heer B.A. Verweij ten behoeve van de uitbreiding van de woning en de oprichting van een garage op het perceel Spikhorst 43 te Renswoude;

6. de heer J. Koudijs ten behoeve van de uitbreiding van de woning op het perceel Van Reedeweg 72 te Renwoude.

Ten behoeve van aanvraag 1 is het college van burgemeester en wethouders van Renswoude voornemens vrijstelling te verlenen van het bestemmingsplan Buitengebied op grond van artikel 19, lid 2 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening.
Ten behoeve van de aanvragen 2 en 5 is het college van burgemeester en wethouders van Renswoude voornemens vrijstelling te verlenen van het bestemmingsplan Spikhorst I op grond van artikel 19, lid 3 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening.
Ten behoeve van aanvraag 3 is het college van burgemeester en wethouders van Renswoude voornemens vrijstelling te verlenen van het bestemmingsplan Dorp 2002 op grond van artikel 19, lid 3 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening.
Bedenkingen tegen het verlenen van een vrijstelling kunnen gedurende de termijn van terinzageligging van het bouwplan, derhalve tot 13 juli 2004, schriftelijk worden ingediend bij het college van burgemeester en wethouders van Renswoude, Postbus 8, 3927 ZL Renswoude. Voor inlichtingen kunt u contact opnemen met de heer Van Essen van de afdeling Bouw- en Woningtoezicht, tel.: 0318-578160.

VERLEENDE BOUWVERGUNNINGEN
Door het college van burgemeester en wethouders zijn de volgende bouwvergunningen verleend aan:

1. de heer A. Leijenhorst ten behoeve van de bouw van een garage/berging op het perceel Kerkstraat 18 te Renswoude;
2. de heer W.J. van Triest ten behoeve van het vernieuwen van een berging op het perceel Ubbeschoterweg 12 te Renswoude;
3. de heer J.G. Verbeek ten behoeve van de verbouw van een loods naar rundveestal op het perceel Ubbeschoterweg 10 te Renswoude;
4. de heer J.G. Verbeek ten behoeve van de verbouw van een stal naar kippenstal op het perceel Ubbeschoterweg 10 te Renswoude;
5. de heer E. Willems ten behoeve van de bouw van een carport op het perceel Lindenhof 2 te Renswoude;

6. de heer J.A. Verdam ten behoeve van de bouw van een jongveestal op het perceel Ubbeschoterweg 6 te Renswoude.

Een ieder, die door het verlenen van een bouwvergunning rechtstreeks in zijn/haar belangen meent te zijn getroffen kan daartegen binnen zes weken, derhalve tot 22 september 2004, schriftelijk een gemotiveerd bezwaarschrift indienen bij het college van burgemeester en wethouders van Renswoude, Postbus 8, 3927 ZL Renswoude.
Binnen diezelfde termijn kan ook om schorsing van een bouwvergunning worden gevraagd bij de voorzieningenrechter van de Arrondissementsrechtbank, Maliebaan 34, 3581 CR te Utrecht. Sloopvergunningen
Datum: 09/08/2004

VERLEENDE SLOOPVERGUNNING
Door het college van burgemeester en wethouders is de volgende sloopvergunning verleend aan:

* Groenland Beheer B.V. ten behoeve van de sloop van een kaploods op het perceel Veenweg 1 te Renswoude.

Een ieder, die door het verlenen van een sloopvergunning rechtstreeks in zijn/haar belangen meent te zijn getroffen kan daartegen binnen zes weken, derhalve tot 22 september 2004, schriftelijk een gemotiveerd bezwaarschrift indienen bij het college van burgemeester en wethouders van Renswoude, Postbus 8, 3927 ZL Renswoude.
Binnen diezelfde termijn kan ook om schorsing van de sloopvergunning worden gevraagd bij de Voorzitter van de Sector Bestuursrecht van de Arrondissementsrechtbank, Maliebaan 34, 3581 CR te Utrecht.