ASSET CONTROL INTERNATIONAL

Asset Control lanceert AC PriceMaster voor ...

Asset Control lanceert AC PriceMaster voor risicomarktgegevens, marktmomentopnames en einde-dag waarden

NEW YORK, August 6/PRNewswire/ --


- Quick-start oplossing maakt gebruik van een decennium van bewezen implementaties


- Sterke R&D voor de meest uitgebreide functionaliteit inzake marktgegevens

Asset Control, een vooraanstaand leverancier aan de financiële sector van data-integratie-oplossingen m.b.t. investeringsinformatie kondigde vandaag zijn nieuwste product aan in zijn reeks off-the-shelf bedrijfsoplossingen, AC PriceMaster voor het beheer van prijsgegevens. AC PriceMaster is een gespecialiseerde configuratie van de modulaire AC Plus, het databeheersysteem van Asset Control, en biedt een snel implementeerbare oplossing voor het beheer van de volledige levenscyclus van marktgegevens, waaronder verzamelen en nakijken, consolideren en zuiveren, risicofactoren en -curves maken en onderhouden, en gegevens beschikbaar maken voor gebruikers en toepassingen.

AC PriceMaster is de nieuwe quick-start versie van de oplossing voor marktgegevensbeheer van Asset Control die momenteel door bijna elke Asset Control klant gebruikt wordt. In productvergelijkingen werd het herhaaldelijk verkozen boven andere 'toonaangevende' commerciële oplossingen. In vele gevallen werd het geselecteerd om deze commerciële oplossingen te vervangen. Op basis van klantenfeedback en de trouw van Asset Control klanten aan het product, is het bedrijf ervan overtuigd dat AC PriceMaster de krachtigste en meest volledige databeheeroplossing is die vandaag voor bedrijven in de financiële sector beschikbaar is.

'Meer dan 10 jaar geleden kwam Asset Control met een krachtige toolkit op de markt voor risk managers voor de consolidatie en het opruimen van prijsgegevens van verschillende bronnen. Alhoewel we voortdurend nieuwe gegevenscategorieën hebben toegevoegd, zoals referentiegegevens, bedrijfsacties en wettelijke gegevens, geloven we nog steeds dat risk management ons het meeste nieuwe klanten bezorgt,' zei Ger Rosenkamp, CEO. 'De toolkit van onze ontwikkelaars is geëvolueerd naar een out-of-the-box oplossing die in enkele dagen of weken kan worden geïmplementeerd. Het omvat heel wat functies - feed handlers, GUI's, curve manager, werkstroom, research tools - die allemaal in samenwerking met onze klanten werden ontwikkeld, waardoor AC PriceMaster een unieke combinatie wordt van de allernieuwste technologie en bewezen betrouwbaarheid.'

AC PriceMaster beschikt over volgende functies:


- Vooraf gebouwde feed handlers voor belangrijke real-time poorten zoals Reuters, FT Interactive Data, Telekurs en Bloomberg. Normalisatiemodellen om noteringen van andere lijsten, leveranciers en medewerkers te consolideren naar een 'golden copy' of verschillende 'golden copies'.


- Super betrouwbare en aanpasbare opslagruimte die is ingesteld voor een hoge oplaadsnelheid, automatisch opruimen en werkstroomondersteuning, snelle berekening van de einde-dag waarde, en automatische en ad hoc analyses gebaseerd op huidige en historische prijzen.


- Generatie en grafische visualisatie van risicofactoren en
-curves, zoals nulcurves, aandelencurves, verwachte wijzigingen en correlatiematrices.


- Flexibiliteit om instrumenten, geografie of toepassingen in te passen in tijdsvensters voor het laden van gegevens, schema's voor publicatie en alarmen, en research vanuit verschillende hoeken zoals marktmomentopnames en investeringsprofielen.


- Audit van de gegevensgeschiedenis voor onderzoek en flexibiliteit.


- Geavanceerde werkstroom functionaliteit om datagerelateerde opdrachten naar individuen en afdelingen te sturen met uitgebreide overzichttools.


- Gebruiksvriendelijke tools voor gegevenstoegang en
-manipulatie.


- Verschillende tools voor gegevensdistributie en toepassingsinterfaces.

Zoals alle bedrijfsoplossingen van Asset Control, is AC PriceMaster geconfigureerd vanuit het modulaire AC Plus kader. Nieuwe gegevens of bijkomende functionaliteiten toevoegen is een heel gemakkelijk uit te voeren proces en de aanpasbaarheid van het systeem in Unix of Linux versies ondersteunt zowel de bedrijfsimplementaties als het gebruik per afdeling. De nieuwe AC PriceMaster werd al geïmplementeerd bij verschillende financiële instellingen die kunnen bezocht worden door prospectieklanten. Om meer te weten over AC PriceMaster, gelieve contact op te nemen op info@asset-control.com.

Over Asset Control

Asset Control levert software en uitbestede oplossingen voor de financiële sector om de efficiëntie van het datamanagement voor investeringen te verbeteren en de ermee gepaard gaande kosten te verlagen en om de data meer bedrijfswaarde te geven. De snel implementeerbare oplossingen zijn gebaseerd op het krachtige en betrouwbare modulaire AC Plus kader en variëren van technische oplossingen zoals AC SmartFeed en AC Business Suite oplossingen voor risico en onderzoek, tot infrastructuuroplossingen voor STP, globale datanetwerken en databeheer.

Enkele van de betreffende gegevens zijn referentiemarktgegevens (security master), evenals marktgegevens m.b.t. bedrijfsacties, emittenten, tegenpartijen en liquidaties, zowel historisch als real-time. Asset Control verzamelt gegevens van leveranciers en in-house-systemen, die vervolgens worden gevalideerd, genormaliseerd en geconsolideerd tot een zuivere 'golden copy'-set die voldoet aan industrienormen zoals ISO 15022.

Enkele klanten van het bedrijf zijnde London Clearing House (LCH), Abbey National, ABN AMRO, Barclays Capital, Bayerische Landesbank , BBVA, Citadel Investment Group, Commerzbank, IBM (Dresdner Bank), Harvard Management Company, HSH Nordbank, HypoVereinsbank, ING, Robeco Groep, Santander Central Hispano, Société Générale, State Street en Union Investment, evenals een bijzonder grote energiegroep op wereldniveau. Asset Control werd in 1991 opgericht en is een besloten vennootschap met vestigingen in Londen, New York en Nederland. Voor bijkomende informatie, surf naar www.asset-control.com

Source: Asset Control International

Contactpersoon: Kathleen Hawk, Corporate Communications,
+1-845-687-2222, khawk@asset-control.com

van bovenstaand bericht.


09 aug 04 10:02