Politie Groningen

Persberichten maandag 9 augustus 2004

provincie Groningen 09-08-2004 -

Grijpskerk: rijden onder invloed
Een 35-jarige automobilist uit Dokkum werd zondagnacht op de kievitsweg in Grijpskerk gecontroleerd op het rijden onder invloed. Hij blies op het bureau een promillage van 1.15. De man kreeg een rijverbod en een dagvaarding.

Appingedam: aanrijding tussen snorfietser en automobilist Op de Woldweg in Appingedam stak een 19-jarige snorfietser de rijbaan over en werd daarbij zondagavond geschept door een 39-jarige automobilist uit Siddeburen. De jongeman kwam ten val en werd met onbekend letsel naar het ziekenhuis in Groningen gebracht. De traumahelikopter kwam ter plaatse voor de eerste hulpverlening.

Snelheidscontroles
Op de N362 bij Meedhuizen werd zondagochtend een
radarsnelheidscontrole gehouden. Van de 72 gecontroleerde voertuigen reden er 5 boven de limiet van 80 km per uur. Bij Zuidwolde werd zondagochtend op de N46 de snelheid van 520 voertuigen gemeten. 7 reden sneller dan de limiet van 100 km per uur. Hoogste snelheid, 139 km per uur.

Hoogezand: bromscooter ten val
Een 38-jarige vrouw uit Kolham kwam zondagavond op de Kerkstraat in Hoogezand met haar bromscooter ten val. De vrouw raakte een paaltje en kon de bromscooter niet in balans houden. Zij is met schouderletsel naar het ziekenhuis gebracht. Een bloedproef is afgenomen.

Stadskanaal: botsing tractor - fietser
Op de kruising van de Scheepswerfstraat en de Pekelderstraat in Stadskanaal verleende een 51-jarige tractorbestuurder uit Gieterveen zondagochtend geen voorrang aan een 44-jarige fietsster uit Gasseltenijeveenschemond. De vrouw kwam ten val en werd licht gewond vervoerd naar het ziekenhuis. Een ongevallenregistratie wordt opgemaakt.

Vledderveen: getuige rijdt dronken automobilist klem
Een oppassende automobilist reed zondagmiddag op de 3e Oomsberg in Vledderveen een 59-jarige dronken automobilist uit Musselkanaal klem. De getuige had gezien dat de dronken bestuurder op het Gedempte Vleddermond in Stadskanaal tegen een vluchtheuvel aanreed en met een lekke voorband zijn weg vervolgde. De man slingerde over de weg zodat tegemoet komende autos moesten uitwijken om een aanrijding te voorkomen. Na het klemrijden werd de man overgebracht naar het bureau voor een ademanalyse. Hij blies een promillage van 2.4. Zijn rijbewijs is ingevorderd en proces-verbaal opgemaakt.

Groningen stad: geen noemenswaardige berichten