Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Tweedehands fietsmarkt in emmen

Fietsklaar voor het nieuwe schooljaar

EMMEN ­ Op het plantsoen voor het Postkantoor in het centrum van Emmen, wordt op dinsdag 17 augustus voor de eerste keer een Fietsmarkt gehouden met tweedehands fietsen. De fietsen zijn afkomstig van de gemeenten Emmen, Coevorden en Borger-Odoorn, een aantal plaatselijke fietshandelaren en particuliere verkopers. Iedereen die een fiets, vouwfiets, driewieler, ligfiets of bakfiets wil verkopen of kopen, kan goede zaken doen.

De kans om aan het einde van een geldverslindende zomervakantie op een aantrekkelijke manier geld te kunnen verdienen en de mogelijkheid voordelig een prima schoolfiets te bemachtigen. "Voor kopers van 'fietsoccasions' is de markt de gelegenheid om een aantrekkelijke fiets te kopen voor een scherpe prijs", zegt organisator Bert Dijenborgh uit Wachtum. "Zomaar iemand een fiets cadeau doen mag natuurlijk ook."

De Fietsmarkt wordt gelijktijdig gehouden met de Vlindermarkt op dinsdag 17 augustus in Emmen. Op de markt worden zowel fietsen van particulieren als fietsen uit het depot van de gemeentes Coevorden en Emmen aangeboden. De organisatie rekent op een groot aantal particuliere verkopers tijdens de eerste tweedehands Fietsmarkt in Emmen. Verder presenteren fietsenzaken uit Emmen zich met het laatste nieuws op fietsgebied.

Wie zijn of haar fiets wil verkopen, kan zich op de Fietsmarkt inschrijven voor slechts vijf euro per fiets. Registratie van de aangeboden en verkochte fietsen is verplicht. De Fietsmarkt is geopend van 9.00 tot 17.00 uur. Er is extra parkeerruimte geregeld in verband met de te verwachten grote toestroom van deelnemers en bezoekers. Dijenborgh: "Als extra is het mogelijk je fiets op dinsdag 17 augustus gratis te laten graveren met je postcode."