Ingezonden persbericht


P E R S B E R I C H T

ACCENTURE HELPT JONGE AFGESTUDEERDEN AAN EEN BAAN
Spoedcursus solliciteren onderdeel van wervingsdagen Accenture op 30 en 31 augustus

Amsterdam, 9 augustus 2004 - Accenture, wereldwijde organisatie voor managementconsultancy, technologie en outsourcing, helpt jonge afgestudeerden te leren hoe ze succesvol kunnen solliciteren. Accenture zoekt jaarlijks ruim honderd net afgestudeerde academici. In deze zoektocht wordt zij vaak geconfronteerd met net afgestudeerden die niet weten hoe zij het beste een sollicitatieprocedure kunnen doorlopen. Accenture geeft daarom op haar wervingsdagen op 30 en 31 augustus een sollicitatiecursus. Sollicitanten op de wervingsdagen krijgen met de gratis cursus de belangrijkste aandachtspunten bij het solliciteren mee. Zij kunnen zich zo, mochten zij niet door Accenture een contract aangeboden krijgen, beter voorbereiden op sollicitaties in de toekomst.

Accenture is voortdurend op zoek naar getalenteerde afgestudeerden. Per maand starten bij de onderneming ongeveer tien à twintig net afgestudeerde academici. In de ervaring die bij het werven wordt opgedaan blijkt vaak dat academici, die op zoek zijn naar hun eerste baan, nog geen idee hebben hoe zij het beste de vaak zware sollicitatieprocedures kunnen doorlopen. Met eenvoudige aanwijzingen op het gebied van voorbereiden, presenteren en vragen beantwoorden kunnen zij de indruk die ze op een potentiële werkgever achterlaten substantieel versterken. Daarmee hun kans op de baan vergrotend.

Accenture organiseert wervingsdagen op 30 en 31 augustus, omdat zij op zeer korte termijn op zoek is naar tientallen nieuwe collega's. De wervingsdagen, die 'job days' worden genoemd, zijn voor Accenture dé mogelijkheid om sollicitanten op één dag de hele sollicitatieprocedure te laten doorlopen. De sollicitant kan dus al aan het eind van dezelfde dag met een contract onder de arm de deur uitlopen. Tijdens soortgelijke wervingsdagen van Accenture in december 2003 kregen bijna 50 net afgestudeerde academici aan het eind van een wervingsdag een contract mee naar huis.

Annemieke van Ophem, Accenture Human Resources:"Juist omdat wij bij het werven van nieuwe collega's voor een belangrijk deel ons richten op jonge afgestudeerden zien wij veel jonge mensen voorbij komen. Wij krijgen daarbij de indruk dat velen van hen eigenlijk geen idee hebben wat hun te wachten staat wanneer zij solliciteren. Wij geven daarom al uitgebreide feedback over de indruk die iemand maakt na ieder sollicitatiegesprek. Met de sollicitatiecursus hopen wij dat ook de mensen die niet door onze sollicitatieprocedure heen komen toch met meer kennis en ervaring aan een volgende sollicitatie beginnen."

Sander van 't Noordende, directeur Accenture: "Onze organisatie biedt een variatie van innovatieve kennis die in de praktijk bij diverse klanten wordt opgedaan. Daarnaast bieden wij allerlei soorten van trainingen die ervoor zorgen dat onze mensen voortdurend thuis zijn met de nieuwste en meest innovatieve oplossingen. Het verder ontwikkelen van getalenteerde mensen is een belangrijke pijler in onze organisatie. Net afgestudeerden helpen bij het vinden van hun eerste baan middels een sollicitatiecursus past daarom goed bij ons. Wij hopen zo jonge afgestudeerden een springplank te bieden voor hun carrière."

Geïnteresseerden, academici met maximaal twee jaar werkervaring, voor de Accenture 'job days' op 30 en 31 augustus kunnen zich voor de selectiedagen aanmelden op www.accenture.nl.

Over Accenture
Accenture is een wereldwijd bedrijf voor management consulting, technology services en outsourcing. Zij werkt met haar klanten samen om hen te helpen hun ambities te realiseren en tastbaar resultaat te leveren. Dankzij diepgaande kennis van de markt, een wereldwijd netwerk én bewezen ervaring in consulting, technology en outsourcing, kan Accenture de juiste mensen, vaardigheden, allianties en technologieën inzetten. In 48 landen werken ongeveer 95.000 medewerkers, van wie ruim 1200 in Nederland. De wereldwijde omzet bedraagt 11,8 miljard dollar over het fiscaal jaar dat eindigde op 31 augustus 2003. Zie ook www.accenture.com.

**