Politie Drenthe

Maandagmorgen

Assen 09-08-2004

Politie haalt alcomobilisten van de weg

ZUIDLAREN / EMMEN - De politie heeft zondagnacht twee automobilisten van de weg gehaald die met teveel drank op achter het stuur zaten. Een 34 jarige man uit Groningen liep tegen de lamp bij een controle in Zuidlaren. Hij scoorde 0,8 promille; goed voor een rijverbod en, omdat het niet de eerste keer was kon niet worden volstaan met een boete maar kreeg de man een dagvaarding mee. Hij mag zich te zijner tijd voor de rechter verantwoorden.

Een 21 jarige automobilist uit Zwartemeer kreeg een rijverbod van twee uur en een boete van 220 euro. Hij scoorde bij een alcoholcontrole op de Rondweg in Emmen 0.7 promille.

Bibliotheek dupe inbraak

EELDE - De politie stelt een onderzoek in naar een inbraak in de bibliotheek aan de Wolfhorn in Eelde. De voorlopige conclusie is dat er slechts wat geld uit een kopieerapparaat wordt vermist.Een sleutelhouder ontdekte de inbraak in de loop van zondag, nadat hij 's nacht al was gebeld door een alarmcentrale. Hij kon toen niets vreemds ontdekken. Men is het pand binnengekomen na het vernielen van een uitzetraam.

2500 euro schade na diefstal witkuifkaketoes

GEESBRUG - de familie Strijker aan de Verlengde Hoogeveensevaart in Geesbrug is zwaar gedupeerd na de diefstal van een paartje witkuifkaketoes uit de volière achter de woning. Volgens de heer Strijker vertegenwoordigt het vogelpaar een waarde van zo'n 2500 euro. De diefstal is gepleegd tussen zaterdagavond half acht en zondagavond kwart voor zeven. Om binnen te komen is een schuurdeur opengebroken.

Politie arresteert mannen na huiselijk geweld.

EMMEN - De politie heeft zondagmiddag in Emmen een 20 jarige man aangehouden en ingesloten. Hij wordt ervan verdacht zijn tweelingzus te hebben geslagen en geschopt. De vrouw doet aangifte van mishandeling.

HOOGEVEEN - De politie heeft zondagavond in Hoogeveen een 46 jarige man in zijn woning aangehouden en ingesloten nadat zijn vrouw en dochter de woning waren ontvlucht. De man zou zijn vrouw hebben geslagen en geschopt nadat zij hem had verteld dat ze van hem wilde scheiden.