Politie Gelderland-Midden

Wageningen - boze schutter beledigt agenten

Publicatiedatum: 09-08-2004

Een 33-jarige Wageninger is zondagochtend op de Markt in zijn woonplaats door de politie aangehouden wegens belediging van agenten. De man zou vanuit een taxi twee agenten hebben uitgescholden terwijl die bezig waren met een controle. De Wageninger werd aangehouden en bekende later te hebben gescholden. Dat zou volgens zijn verklaring uit boosheid zijn over het feit dat de politie zaterdagavond zijn luchtdrukpistool in beslag zou hebben genomen. Zaterdagavond omstreeks half elf waren er bij de politie meldingen binnen gekomen dat er vanuit de flat zou worden geschoten. Toen agenten vervolgens een onderzoek instelden waren zij er zelf getuige van dat er werd geschoten. Bij de 33-jarige Wageninger werd later een luchtdrukwapen aangetroffen dat vervolgens in beslag genomen werd. Door wie er was geschoten is niet kunnen worden vastgesteld. De belediging aan het adres van de politie leverde de Wageninger een boete op van 220 euro, zo besloot justitie. Afgelopen vrijdagavond hield de politie in Wageningen ook al een verdachte aan die op de Stadsbrink met een luchtdrukwapen zou hebben geschoten (zie persbericht van zondag 8 augustus).

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Voorthuizen - Barneveldse aangehouden na erfvredebreuk
Publicatiedatum: 09-08-2004

De politie heeft zondagochtend op een terrein aan de Apeldoornsestraat in Voorthuizen een 37-jarige vrouw uit Barneveld aangehouden op verdenking van erfvredebreuk. De vrouw zou zich op het terrein, waar een evenement gaande was, hebben misdragen. Nadat de organisatie de vrouw vergeefs verzocht had te vertrekken werd de politie gewaarschuwd. Ook toen weigerde de vrouw te vertrekken, nadat dit in bijzijn van de agenten was verzocht. De Barneveldse werd hierop aangehouden en is later na verhoor weer op vrije voeten gesteld. Tegen de vrouw is proces-verbaal opgemaakt.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Ede - beschonken Edenaar in politiebureau aangehouden
Publicatiedatum: 09-08-2004

Een 36-jarige man uit Ede is zondagmiddag in het politiebureau aan de Breelaan in zijn woonplaats aangehouden wegens ondermeer openbare dronkenschap. De man kwam in beschonken toestand verhaal doen over een conflict in de relationele sfeer en eiste op hoge toon dat een van de betrokkenen terstond zou worden aangehouden. Toen de man nul op rekest kreeg pakte hij een bezoekersbank in de hal van het bureau op en gooide dit met een klap neer. De man werd vervolgens aangehouden. Na ontnuchtering werd hij met een proces-verbaal heengezonden, maar eenmaal buiten urineerde hij tegen de gevel van het bureau. Dat leverde hem een tweede proces-verbaal op.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Bennekom - Arnhemmer verdacht van diefstal kabels
Publicatiedatum: 09-08-2004

De politie heeft het afgelopen weekend in Bennekom een 41-jarige Arnhemmer aangehouden op verdenking van diefstal. De man werd na een melding van een verdachte situatie aan de Edeseweg op heterdaad betrapt en aangehouden. Zaterdagochtend, omstreeks half negen, waarschuwden getuigen de politie nadat ze gezien hadden dat er bij het terrein van het voormalige ziekenhuis aan de Edeseweg een bestelauto geparkeerd werd. Politieagenten namen vervolgens poolshoogte en troffen de 41-jarige Arnhemmer aan. Hij verklaarde betrokken te zijn geweest bij het wegnemen van kabels vanaf het terrein. Een tweede verdachte had intussen weten te ontkomen. De verdachte Arnhemmer is aangehouden en voor onderzoek ingesloten. De bestelauto is in beslag genomen.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---