Gemeente Loppersum
---

Langdurig geparkeerde caravan verwijderd in Loppersum

De gemeente Loppersum gaat de eerste langdurig geparkeerde caravan en vouwwagen verwijderen. Nu staan deze nog op een parkeerplaats aan de Pomonaweg in Loppersum. De eigena(a)r(s) die nog niet kan worden achterhaald omdat kentgekenplaten of andere registratietekens ontbreken, heeft nog tot 1 september de gelegenheid om de aanhangers weg te halen. Daarna zal de gemeente de voertuigen eerst 13 weken moet opslaan. Vervolgens kan de gemeente de aanhagers verkopen, weggeven, of vernietigen.

Volgens de Algemene Plaatselijke Verordening van de gemeente Loppersum is het verboden vouwwagens langer dan 3 dagen te parkeren op de openbare weg en parkeerplaatsen. Dat kan wanneer er sprake is van schadelijkheid voor het uiterlijk aanzien van de gemeente.

De caravan en de vouwwagen staan al lange tijd

* op de verharde parkeerplaats schuin tegenover de gemeentelijke werkplaats, Pomonaweg 3 in Loppersum, beide zonder kenteken.

De caravan is wit gekleurd, met een grijs/blauw band in het midden. De ramen zijn dichtgemaakt met hout; naast de deur zit een bordje met daarop de letters ïmv.
De vouwwagen is grijsgekleurd, merk Alpen Kreuzer, naam Prestige. Volgens burgemeester en wethouders is in dit geval sprake van schadelijk aanzien van de gemeente.

De gemeente heeft geprobeerd de eigenaren van de caravan en de vouwwagen te achterhalen. Dat is tot nog toe niet gelukt. Vandaar deze oproep aan de eigenaren van de beschreven caravan en de vouwwagen om deze wagens voor 1 september 2004 te verwijderen van deze parkeerplaats en te stallen op een plaats die geen parkeerruimte in beslag neemt.
.

---

| |