Politiebond ACP

Thuis aan het werk of in de buurt?

Telewerken: thuis werken, in de buurt of onderweg. Je werk op een andere plaats uitoefenen dan op het bureau. Op een ingerichte werkplek in de buurt van kinderopvang bijvoorbeeld. Om op die manier meer balans aan te brengen tussen werk- en zorgtaken. Politievakorganisatie ACP is van mening dat telewerken - waar mogelijk- ook bij de politie moet kunnen.

In de CAO 2001-2003 voor de politie is opdracht gegeven voor het uitvoeren van een onderzoek naar telewerken binnen de politie. Ondertussen is onderzocht welke werkzaamheden zich lenen voor telewerken in de politieorganisatie. De uitkomsten hiervan worden meegenomen in de volgende politie CAO, om te kijken waar ruimte is om hiertoe voor politiemedewerkers -in staffuncties maar ook met bureautaken (meer)- mogelijkheden te creëren.

Op dit moment vindt ook binnen een aantal Europese landen een onderzoek naar telewerken plaats. Doel is om in kaart te brengen op welke manier Europeanen "op afstand" werken en welke voor- en nadelen er aan telewerken verbonden zijn. Nederland is één van de landen die aan het onderzoek meedoet. Medewerkers uit alle sectoren wordt gevraagd een online enquête in te vullen om de onderzoekers van informatie te voorzien.

De ACP vindt het belangrijk dat gewerkt wordt aan ontwikkelingen en vernieuwingen op het gebied van arbeid. Dit is daarnaast een manier om uw ervaringen en wensen op het gebied van telewerken kenbaar te maken. De aanbevelingen gaan immers richting Europese en nationale beleidsmakers. Daarom aan u de vraag om uw medewerking te verlenen en de enquête in te vullen. Het invullen duurt ongeveer vijftien minuten en u kunt er een leuke prijs mee winnen! Klik hier voor de enquête.