Lekstroom, 11.45 uur

Utrecht 09-08-2004 - Nieuwsberichten district Lekstroom

Wielen gestolen; getuigen gezocht

VIANEN - Vanuit de tuin van een woning aan de Lange Waaystraat werden tussen zaterdagavond 22.00 uur en zondagochtend 11.00 uur drie wielen van een aanhanger gestolen. Ook het vierde wiel werd getracht mee te nemen, maar dat lukte niet.

De aanhangwagen stond in de tuin van een in aanbouw zijnde woning die vanaf de openbare weg makkelijk te bereiken is.

Kunt u de politie meer vertellen over de diefstal, dan kunt u bellen met 0900-8844 en vragen naar de politie te Vianen.

Fietswrakkenactie

HOUTEN Vrijdag 6 augustus werden in het centrum van Houten vijftien fietswrakken opgeruimd. Door medewerkers van de gemeente Houten waren de eigenaren van de fietsen van tevoren gewaarschuwd middels een sticker op de betreffende fiets.

Mochten zij alsnog hun fiets missen, dan kan deze tot een half jaar na de actie worden opgehaald op de gemeentewerf.

Jongen aangehouden na bedreiging

HOUTEN - Een 19-jarige jongeman uit Schalkwijk werd zondagochtend aangehouden nadat hij even daarvoor op Het Rond had geprobeerd uit handen van de politie te blijven.

De Schalkwijker had samen met vrienden omstreeks 04.15 uur een lantaarnpaal geprobeerd te vernielen. Een getuige sprak hen daarop aan waarna deze getuige werd bedreigd met een schroevendraaier en een kettingslot.

De jongens gingen er vandoor, maar dankzij een goede beschrijving van een van hen op een scooter, kon deze even later worden opgespoord. Toen agenten hem staande hield, vluchtte hij weg, via de Spoorhaag naar het perron en daar klom hij over het hek. Een achtervolging leverde niets op.

Echter, zijn papieren waren achtergebleven bij de scooter waardoor zijn identiteit duidelijk was. Toen de jongen later die ochtend, omstreeks 07.00 uur, op het politiebureau verhaal kwam halen, werd hij aangehouden.

Verkeerscontroles

IJSSELSTEIN Op de Lekdijk werd woensdag 4 augustus gecontroleerd op snelheid. Er werd een bestuurder aangehouden omdat hij 76 km/u reed in plaats van de maximaal toegestane 60 km/u.

POLSBROEK Op de Zuidzijdseweg werd donderdag 5 augustus gecontroleerd op snelheid tussen 17.00 en 18.20 uur. Elf automobilisten reden te hard. De hoogst gemeten snelheid was 98 km/u.

Radardetectoren

Omstreeks 13.15 uur werd donderdag op de Utrechtseweg een verkeerscontrole gehouden met medewerking van de Regionale Verkeersdienst. Er werd een radarverklikker gedetecteerd die afkomstig was uit de auto van een 36-jarige man uit Deventer. De man moest zijn radarverklikker inleveren en kreeg een bekeuring. Op vrijdag 6 augustus trof een 39-jarige automobilist uit Leusden hetzelfde lot. Ook hij werd betrapt op de Utrechtseweg met een radarverklikker aan boord.

In de nacht van zaterdag op zondag was omstreeks 02.30 uur een 43-jarige bestuurder de klos. Hij moest zijn radardetector inleveren op de Jan van der Heydenweg.

Controle vervoersbewijzen

IJSSELSTEIN - Vrijdag 6 augustus assisteerde de politie bij de controle van vervoersbewijzen. Een vrouw, naar later bleek een 48-jarige vrouw uit Utrecht, gaf een valse naam op aan de controleurs. Omdat zij het niet vertrouwden, schakelden zij de politie in die de identiteit van de vrouw achterhaalde. Toen bleek dat zij inderdaad had geprobeerd een valse naam op te geven.

Van de controleurs kreeg de vrouw twee processen-verbaal. Een voor het niet kunnen tonen van een geldig vervoersbewijs en een voor het opgeven van een valse naam.

Aanrijding door intolerantie

BENSCHOP Twee automobilisten kregen een botsing toen zij bij een inhaalmanoeuvre te dicht tegen elkaar aan reden.

Vermoedelijk is intolerant verkeersgedrag hiervan de oorzaak.

Na de aanrijding werd er gevochten tussen de twee mannen. Omstanders belden de politie die pepperspray moest inzetten om een van de twee tot bedaren te brengen.

Door agenten werd een bemiddelingsgesprek gevoerd met beide automobilisten. Er werd geen aangifte gedaan.

Tuinverlichting gestolen

LOPIK Surveillerende agenten zagen zondagochtend omstreeks 05.30 uur een jongen lopen op de Graafdijk met tuinverlichting in zijn hand. Bij het zien van de politie gooide hij de verlichting weg.

Het bleek een 18-jarige jongen uit Lopik te zijn. Hij werd aangehouden en kreeg een proces-verbaal wegens baldadigheid.

Het was onduidelijk uit welke tuin de verlichting was meegenomen. De tuinverlichting werd meegenomen naar het bureau en is daar door de rechtmatige eigenaar af te halen.