TNT Post Groep NV

Persbericht

TPG gaat Isuzu toegevoegde waardediensten leveren

09 augustus 2004 - Isuzu Motors heeft TPG N.V., via de divisie TNT Logistics in Thailand, een vijfjarig contract toegekend voor de levering van toegevoegde waarde diensten, zoals Complete Knock Down (algehele demontage) en de uitvoer van onderdelen vanuit Thailand naar vestigingen van Isuzu over de hele wereld. Het contract vertegenwoordigt een totale waarde van 40 miljoen euro en is het grootste dat in Thailand ooit aan een logistiek dienstverlener in de automobielsector is toegekend.

TNT Logistics gaat auto-onderdelen in standaardformaten verpakken en in kratten en zeecontainers verzenden naar de Filippijnen, Maleisië, Zuid-Afrika, Kenia, Egypte, Tunesië, Colombia, Ecuador en Chili. In die landen worden de onderdelen vervolgens geassembleerd.

Onder de voorwaarden van het contract wordt TNT Logistics verantwoordelijk voor het ontwerp van de verpakking alsmede voor inkoop, planning, kwaliteitscontrole, productiebeheersing, containerverscheping en transportbeheer. Een magazijn van 35.000 vierkante meter in Chachoengsao speelt een centrale rol in de opzet en fungeert als verzamelpunt voor de producten van meer dan 170 onderdelenleveranciers. TNT Logistics verwacht dagelijks minstens 35 containers van 12 meter te vervoeren, en ruim 2,2 miljoen pakketten per jaar. Voor de werkzaamheden onder het nieuwe contract worden meer dan 300 medewerkers van TNT Logistics ingezet.

TNT Logistics is s werelds meest vooraanstaande logistieke dienstverlener voor de auto-industrie. De onderneming biedt gespecialiseerde en sectorspecifieke deskundigheid en vaardigheden voor de voornaamste auto- en bandenfabrikanten wereldwijd.

TPG N.V. verleent wereldwijd, onder de twee merknamen TNT en Koninklijke TPG Post, een breed scala aan post, express en logistieke diensten. De onderneming heeft ongeveer 160.000 medewerkers in 64 landen en is in meer dan 200 landen actief. De omzet in 2003 bedroeg EUR 11,9 miljard. TPG N.V. is genoteerd aan de beurzen van Amsterdam, New York, Londen en Frankfurt.

YearIssued:2004 MonthIssued:08