Nederlandse Spoorwegen Utrecht, 9 augustus 2004

Gouden Medaillewinnaars sieren Olympische trein

NS eert sporters met persoonlijke noot op de trein

De Olympische trein, die vandaag door NS in gebruik is genomen, wordt in de toekomst bij elke gouden medaille die Nederland op de Olympische en Paralympische Spelen wint, uitgebreid met een persoonlijke noot op de trein. De Olympische trein rijdt de komende vier jaar in de reguliere dienstregeling dwars door Nederland. De trein symboliseert het feit dat NS Partner in Sport wordt van NOC*NSF (Nederlands Olympisch Comité/Nederlandse Sportfederatie).

De trein werd vandaag officieel in gebruik genomen door Erica Terpstra (voorzitter NOC*NSF) en Aad Veenman (president directeur NS). Op station Amersfoort plaatsten zij als eersten hun handtekening op de Olympische trein. Veenman: "Namens alle 25.000 NS medewerkers wens ik het Nederlandse Olympisch Team veel succes in Athene".

Bij de plechtigheid waren ondermeer ook judo toptalent Bryan van Dijk en ruim 40 kinderen, als sporters van de toekomst, aanwezig. De kinderen versierden de trein met attributen van hun eigen sport, floten daarna de trein uit en maakte de eerste rit met de olympische trein mee.

NS wil met de sponsoring binnen en buiten NS de positieve beeldvorming verbeteren en uiteindelijk extra omzet genereren. De samenwerking start op 1 januari 2005 en duurt vier jaar, tot en met de zomerspelen van Beijing. NOC*NSF vertegenwoordigt 90 aaneengesloten landelijke sportorganisaties met in totaal ruim 4,7 miljoen sporters.