Ingezonden persbericht


Internet Security Systems introduceert geïntegreerde beveiligings-appliance

Proventia M10 maakt een einde aan het werken met ouderwetse, afzonderlijke beveiligingstechnologie voor vestigingen en middelgrote bedrijven

Capelle a/d IJssel, 9 augustus 2004 - Internet Security Systems (ISS) introduceert Proventia M10, een alles-in-één beveiligings-appliance. De M10-appliance biedt een complete, gebruiksvriendelijke en kosteneffectieve beveiligingsoplossing voor vestigingen en middelgrote ondernemingen. Deze bedrijven hebben wel behoefte aan beveiligingsmaatregelen, maar vaak niet de mensen en middelen hiervoor. Met Proventia M10 kunnen zij zich voortaan beschermen tegen online aanvallen en tegen productiviteitsverlies als gevolg van spam, ongewenste web content en netwerk-downtime.

Met de toename van het aantal thuiswerkers stijgt het aantal internettoegangspunten - van waaruit internetaanvallen met wormen en schadelijke codes mogelijk zijn - evenredig. Hiermee neemt het belang van internetbeveiliging toe. Proventia M10 biedt een firewall, Virtual Private Network (VPN), antivirus, content-filter, antispam en inbraakdetectie- en inbraakpreventiemogelijkheden. Dit alles in één centraal te beheren, betaalbare appliance. Bedrijven hoeven met Proventia M10 niet langer afzonderlijke beveiligingsoplossingen aan te schaffen, te installeren en te beheren.

"De geïntegreerde beveiligings-appliance Proventia M10 is een complete security-oplossing die de TCO reduceert", zegt Jos Nijsen, Country Manager Nederland van Internet Security Systems. "Proventia M10 is eenvoudig te installeren en te beheren, en beschermt direct tegen allerlei soorten nieuwe en complexe internetbedreigingen."

De geïntegreerde beveiligings-appliances van Proventia beschermen tegen internetbedreigingen voordat deze van invloed zijn op de bedrijfsvoering. Hierdoor behouden organisaties hun netwerk-up time, verbetert de productiviteit en worden pijnlijke beveiligingslekken voorkomen. Door de gecombineerde functionaliteit blokkeert Proventia M10 automatisch virussen, wormen, hackers en andere grote internetaanvallen, zoals SQL Slammer, Code Red en MS Blaster. Het onderzoeks- en ontwikkelingsteam X-Force van ISS voorziet Proventia-beveiligings-appliances voortdurend van de meest recente beschermingsupdates. Hierdoor zijn bedrijven continu beveiligd tegen de nieuwste bedreigingen.

Prijs en beschikbaarheid
Proventia M10 beschermt de gateway en het netwerk tot maximaal 100 nodes en heeft verkoopadviesprijzen vanaf 1.200 euro (excl. BTW).