Politie Twente

Persberichten Politie Twente maandag 9 augustus 2004

Wapendiefstal

Bij inbraak in woning werden wapens weggenomen

Enschede

Op zondag 8 augustus '04 deed een 58 jarige bewoner van een woning aan de C J Snuifstraat in Enschede aangifte van inbraak. Er waren o.a. vuurwapens en munitie van zijn 33 jarige zoon weggenomen. De zoon is lid van een schietvereniging. De Politie Twente stelt een onderzoek in. (bps: 04-098111)

Rijbewijs ingevorderd

Bestuurder lag in zijn auto te slapen met draaiende motor.

Enschede

Surveillerende agenten troffen op maandag 9 augustus 2004 omstreeks 3.46 uur een 32 jarige automobilist uit Enschede slapen in zijn auto aan op de Pathmosstraat in Enschede. De motor van de auto draaide en de lichten waren ontstoken. De agenten zagen dat de man halfvolle flessen bier bij zich had. Hierop werd de man, na enige moeite, wakker gemaakt en aangehouden. Hij verkeerde onder invloed van alcohol. De man blies aan het bureau een uitslag van 1,7 promille. Hij is recidivist. Het rijbewijs van de man is ingevorderd. (bps: 04-098283)

Zusje vindt fiets terug

Vrouw aangehouden voor heling

Almelo

Op zondag 8 augustus '04 omstreeks 16.22 uur zag een 17 jarige Almelose de gestolen fiets van haar zusje staan bij de Waag in Almelo. Hierop waarschuwde zij de politie. Een 21 jarige vrouw had de fiets in haar bezit. Zij verklaarde de fiets voor een klein bedrag te hebben gekocht. De vrouw werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau alwaar zij na verhoor weer in vrijheid werd gesteld. De fiets was op 18 mei 2004 gestolen aan de Sluitersveldsingel in Almelo. Tegen de 21 jarige vrouw wordt proces-verbaal opgemaakt terzake heling. (bps: 04-061575)

Jonge fietser gewond

Jongen werd met een hoofdwond overgebracht naar het ziekenhuis.

Oud Ootmarsum

Op zondag 8 augustus '04 omstreeks 13.35 uur reed een 10 jarige jongen uit Dinkelland over een zandweg in Oud Ootmarsum. Toen hij de verharde Nutterseweg op reed verleende hij geen voorrang aan een 41 jarige automobilist uit Vasse. De fiets van de jongen werd ontzet. De jongen werd met een hoofdwond naar het ziekenhuis overgebracht voor nader onderzoek. (bps: 04-098127)

Rijden onder invloed

Bestuurder blies 0,9 promille

Hengelo

Op zondag 8 augustus '04 omstreeks 19.05 uur werd een 42 jarige automobilist uit Hengevelde gecontroleerd. De man had alcohol gedronken en werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Daar blies hij een uitslag van 0.9 promille. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt. (bps: 04-098218)

Agressieve man aangehouden

De man draaide door in de woning van zijn ouders

Denekamp

Een 22 jarige man werd op zondag 8 augustus '04 omstreeks 6.15 uur aangehouden op de openbare weg aan de Ootmarsumsestraat in Tilgte. De man was een uur daarvoor, bij zijn ouders thuis in Denekamp, compleet doorgedraaid. De man heeft hierbij zijn moeder, vader broer en een vriend van zijn broer, letsel toegebracht. Tijdens zijn aanhouding verkeerde de man onder invloed van alcohol en verzette zich. De man werd na verhoor 's middags in vrijheid gesteld. (bps: 04-098058)

Jongen gered

Hij werd buitenbewustzijn uit het water gehaald en gereanimeerd

Oldenzaal

Op zondag 8 augustus '04 omstreeks 13.20 uur werd een 3 jarige Hengelose jongen uit het water van het Hulsbeek te Oldenzaal gehaald. Hij werd buiten bewustzijn overgedragen aan zijn 35 jarige vader. Door een 44 jarige medewerkster van de EHBO-post en een 62-jarige bezoeker uit Almelo met de nodige EHBO-ervaring, werd de jongen onmiddellijk gereanimeerd. Hij is inmiddels buiten levensgevaar en ter observatie opgenomen in het ziekenhuis.(bps: 04-098115)

Para-sailer valt

Man is met pijnlijke schouder overgebracht naar het ziekenhuis voor nader onderzoek.

Markelo

Op zondag 8 augustus '04 omstreeks 13.57 uur viel een 34 jarige para-sailer uit Rijssen op de Kemperweg in Markelo naar beneden. Hij werd met een pijnlijke schouder overgebracht per ambulance naar het ziekenhuis. De man verklaarde dat hij tijdens het oplieren in een wervelwindje kwam en hierdoor viel. (04-098130)

Onderstaand persbericht werd afgelopen weekend verzonden:

Aanhoudingen na vechtpartij

Vier mannen aangehouden na vechtpartij waarbij enkele gewonden vielen

Haaksbergen

Op zaterdag 7 augustus omstreeks 2.30 uur werd bij de politie een vechtpartij gemeld aan de Spoorstraat in Haaksbergen. Het bleek te gaan om een grote groep jongeren, waarvan er twee gewond waren.

De politie heeft in eerste instantie twee mannen aangehouden. Een 19- en 20-jarige inwoner van Haaksbergen. Zij worden verdacht van openlijke geweldpleging en mishandeling. Beide zijn meegenomen naar het bureau. Een van hen, de 20-jarige jongeman, was gewond en is voor onderzoek naar het ziekenhuis gebracht. Een derde verachte, een 16-jarige jongeman uit Haaksbergen was gewond aan z'n gezicht en is ook voor onderzoek naar het ziekenhuis in Enschede gebracht. Een vierde verachte, een 22-jarige man uit Haaksbergen, vond het nodig zich met de aanhouding te bemoeien. De man was hinderlijk en recalcitrant. Hierop is hij zelf ook aangehouden. Hij verzette zich echter hevig. Het lukte uiteindelijk om de man mee te nemen naar het bureau. De aanhouding veroorzaakte een behoorlijke toeloop van publiek. De vier verdachten zijn uiteindelijk alle vier aan het hoofdbureau in Enschede in verzekering gesteld. De aanleiding voor de vechtpartij is nog niet bekend. Nader onderzoek volgt. (04-097659)

Aanvulling: De Politie Twente is opzoek naar twee meisjes tussen de 16/18 jaar die getuige, mogelijk betrokken, zijn geweest bij deze vechtpartij. Één van deze meisjes heeft 's nachts, in de bakkerij aldaar, haar handen gewassen. De Politie Twente wil graag in contact komen met hen. Zij kunnen zich telefonisch of aan het politiebureau in Haaksbergen melden.

Naam Chantal Westerhoff: 053-4555588


---- --