Politie Amsterdam-Amstelland

Getuigen gezocht:
schietincident Kwakoe
9-8-2004. Zaterdagmiddag rond vier uur raakte een 21-jarige man gewond bij een schietincident op het festivalterrein aan het Bijlmerpark waar op dat moment het Kwakoe-festival gaande was. Het slachtoffer werd in zijn hoofd geraakt maar raakte slechts lichtgewond. Hij heeft inmiddels het ziekenhuis verlaten.

Het onderzoeksteam zoekt getuigen van het voorval en is met name op zoek naar een slechthorende danwel dove man, gekleed in een groen shirt zonder mouwen met daarop de tekst "Suriname". De man had in beide oren een gehoorapparaat. Hij heeft de politie de plek van het incident gewezen en is vervolgens zonder achterlating van zijn identiteit vertrokken.
Getuigen kunnen bellen met de recherche in Amsterdam Zuidoost via: (020) 559 6330.

---
Nieuws van bureau Balistraat
Mannen onwel, vermoedelijk na druggebruik
9-8-2004. In de nacht van zaterdag op zondag werden drie mannen rond de dertig jaar onwel, vermoedelijk na druggebruik. De slachtoffers waren op dat moment in een uitgaansgelegenheid. Twee van hen raakten bewusteloos. De drie mannen werden direct overgebracht naar het ziekenhuis. Het drietal is van Vietnamese afkomst, maar woonachtig in België.

---

Overval op tempel aan Papaverweg

9-8-2004. In de nacht van zaterdag op zondag pleegden drie mannen een overval op een Thaise tempel aan de Papaverweg. In het gebouw was op dat moment een 60-jarige man aanwezig.

Hij werd overrompeld door de daders en vastgebonden. Vervolgens werd hij bedreigd met een vuurwapen en een steekwapen. Er werden verschillende goederen gestolen. De rovers vluchtten hierna en lieten de man ongedeerd achter. Hij kon zichzelf bevrijden en waarschuwde de politie.