Gemeente Amsterdam

Pluk de nacht op het Stenen Hoofd
9 augustus 2004 - Johanneke Helmers
De tweede editie van het gratis Openlucht Filmfestival Pluk de Nacht komt eraan! Net als vorig jaar vindt op het Stenen Hoofd te Amsterdam het gratis Openlucht Filmfestival Pluk de Nacht plaats. Na de succesvolle, charmante en zwoele editie 2003, gaan ze dit jaar door waar ze vorige zomer zijn opgehouden, met een nieuwe programmering van internationale speelfilms die de Nederlandse bioscoop niet gehaald hebben.

Nieuw dit jaar

In plaats van twee filmavonden per week, zijn er nu vier avonden per week, vier weken lang. Elke donderdag, vrijdag, zaterdag en zondag van 5 augustus t/m 29 augustus kun je terecht op het Stenen Hoofd tussen 12.00 uur 's middags en 0.30 uur 's nachts voor een drankje aan de bar, bij diverse eetgelegenheden en natuurlijk plaats nemen voor de openlucht bioscoop. De toegang is weer, net als vorig jaar, vrij!

De films zijn dit jaar niet alleen op het Internationaal Film Festival Rotterdam geselecteerd, maar o.a. ook tijdens het Internationaal Film Festival Berlijn en het Internationaal Film Festival Cannes. Overdag is er een speciale kinderfilmprogrammering in de Romneyloods, en op de zondagen zullen er allerlei kinderactiviteiten plaats vinden. Daarnaast is er een korte filmprogrammering vooraf aan de hoofdfilm.

De films

De programmering bestaat net als vorig jaar uit bijzondere internationale speelfilms die de nationale bioscoopdoeken ten onrechte niet hebben gehaald. Films die de dupe werden van het doekentekort of voor een reguliere distributie te riskant werden geacht. In 2003 zijn er onder andere films uit Australië, België, de Verenigde Staten, Duitsland, Brazilië en Finland vertoond.

© Gemeente Amsterdam