Gemeente Lisse

09-08-2004 Opvoedbureau Duin- en Bollenstreek

detail: Opvoedbureau Duin- en Bollenstreek Opvoeden is geen eenvoudige taak en kan veel vragen, twijfels en zorgen oproepen. Met iemand daarover praten kan dan helpen. Samen dingen op een rijtje zetten en een antwoord of een oplossing proberen te vinden. Daarvoor is het Opvoedbureau!

Ouders en verzorgers kunnen er terecht met vragen over gedrag, ontwikkeling en opvoeding van kinderen in de leeftijd van 0 tot 18 jaar. Meestal zijn een paar gesprekken al genoeg.

Het Opvoedbureau biedt ook consultatie aan intermediairs, zoals aan leerkrachten van scholen, medewerkers van de Jeugd Gezondheid Zorg, het Algemeen Maatschappelijk Werk en instellingen voor kinderopvang.

Spreekuur
U kunt in uw eigen gemeente terecht op het spreekuur van het Opvoedbureau. Om een afspraak te maken kunt u bellen met de Zorgcentrale van Valent RDB, van maandag t/m vrijdag 8.00 uur 17.00 uur tel. 071-4093333.

Top 10 van de onderwerpen

- Mijn kind vraagt de hele dag om aandacht...
- Mijn kind luistert nooit in één keer...

- Mijn kind is regelmatig koppig en opstandig...
- Ik maak mij zorgen over de ontwikkeling van mijn kind...
- Mijn kind komt steeds zijn bed uit...

- Mijn kind probeert mij de hele tijd uit...
- Mijn kind heeft regelmatig driftbuien...

- Mijn kind is erg druk...

- Mijn kind is regelmatig agressief...

- Mijn kind is angstig.

Het Opvoedbureau wordt mede gesubsidieerd door de gemeente. Meer informatie over het Opvoedbureau vindt u ook via het internet: www.thuis-en-gezond.nl.