Politie Noord- en Oost Gelderland


* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.

* District Apeldoorn


P E R S B E R I C H T


POLITIEDISTRICT APELDOORN


9 augustus 2004


Man rijdt onder invloed


Een 23-jarige Apeldoornse automobilist heeft zondagavond op de Jachtlaan onder invloed van alcohol gereden. De politie controleerde man rond 19.55 uur en constateerde dat hij alcohol gedronken had. Hij blies op het politiebureau een promillage van 1. Dit leverde hem een bekeuring en een rijverbod van vier uur op.


Agressieve drankrijder aangehouden

De politie heeft zondagavond op de kruising Laan van Zevenhuizen/Laan van Osseveld een 34-jarige automobilist uit Apeldoorn aangehouden die onder invloed van alcohol reed en zich bij zijn aanhouding agressief gedroeg.
Een getuige, die achter de Apeldoorner reed, belde rond 20.30 uur de politie dat de man voor hem vermoedelijk dronken achter het stuur zat. De politie hield vervolgens de man aan en constateerde dat hij inderdaad onder invloed van alcohol was. Hij wilde niet meewerken aan een blaastest. De politiemensen zeiden meermalen dat hij moest meewerken. Zelfs bij zijn aanhouding verzette de man zich. De politie kreeg de automobilist met veel moeite in het politiebusje en op het politiebureau blies hij een promillage van 1,7. Zijn rijbewijs bleek verlopen te zijn. De politie gaf de man naast een proces-verbaal een rijverbod van negen uur.


Inbraak in vakantiewoning


Een onbekende heeft zaterdagavond ingebroken in een vakantiewoning van een camping aan de Spoekweg in Beekbergen. De inbreker is vermoedelijk tussen 20.15 en 21.00 uur via een openstaand raam de woning binnengegaan en een tas met een portemonnee met een hoeveelheid geld gestolen. De 70-jarige eigenares uit Harlingen trof later de lege portemonnee aan in de bosrand De politie stelt een onderzoek in.


Einde berichten


Nadere informatie:

Politievoorlichter Anton de Ronde

055 - 548 60 52

---- --