Politie Friesland

Politieberichten 9/8 (07.00 uur t/m 13.00 uur)

Fryslân 09-08-2004 - Voor verdere informatie kunt u op werkdagen tussen 07.00 uur t/m 15.00 uur terecht bij bureau Communicatie. tel: 0900 8844

Leeuwarden: bedreiging
Zondag omstreeks 21.30 reed een 42-jarige automobiliste uit Maarn over het Ruiterskwartier. Terwijl zij daar rijdt, remt vlak voor haar een auto krachtig en abrupt af en komt tot stilstand. De inzittenden van deze auto (vier jongens en een meisje) schreeuwen dreigende taal tegen de 42-jarige. Op een gegeven moment zwaait er een va de inzittenden met een honkbalknuppel in de richting van de 42-jarige. De 42-jarige voelt zich bedreigd eb rijdt vervolgens met haar auto naar de taxistandplaats bij het station. De achtervolgende auto laat haar met rust en deze verdwijnt in de richting Oostergoweg. Door een tweede bestuurder werd een soortgelijk verhaal verteld. Men had nu een milkshake tegen de voorruit van de auto gegooid en er werd ook bedreigd met een honkbalknuppel. Mochten er meerdere door deze inzittenden bedreigd zijn of inlichtingen kunnen verschaffen, dan wordt men vriendelijk verzocht contact op te nemen met de politie, Regionaal telefoonnummer is 0900 8844.

Warten: inbraak container
Tussen vrijdag 6 augustus 16.30 uur en maandag 07.45 uur werd ingebroken in een container op het terrein bij de Fonejachtbrug, waar men bezig is met de verdubbeling van de Waldwei. Container was afgesloten door middel van twee sloten Gereedschap is weggenomen, wat is nog niet helemaal duidelijk. Aangifte werd gedaan door een 53-jarige inwoner van Assendelft.

Heerenveen: zakkenrollerij
Maandag tussen 09.30 uur en 10.00 uur zat een 65-jarige inwoonster van Terband op een bankje bij een winkel aan de Sieverstraat. Zij had haar tas met portemonnee aan de bank gehangen. Toen ze later weer weg wilde, zag ze dat haar tas was gestolen. In de tas zat haar portemonnee met wat kleingeld en waardepapieren.