Politie Rotterdam Rijnmond

Uitgave maandag 9 augustus 2004

* MAN MET VUURWAPEN BEDREIGD
ROTTERDAM - Een 45-jarige man uit Capelle aan den IJssel raakte maandagmorgen vroeg op de Mauritsweg gewond nadat hij was bedreigd. Het slachtoffer zat, omstreeks kwart over vier, samen met enkele vrienden op een terras toen er twee mannen langs liepen die hen agressief (verbaal) benaderden. Er ontstond een handgemeen toen één van de verdachten een vuurwapen op de 45-jarige man richtte. Het slachtoffer werd hierbij met een steen op zijn hoofd geslagen. Na de mishandeling nam het tweetal ijlings de benen richting Schouwburgplein.
De 45-jarige Capellenaar werd door personeel van de AmbulanceZorg Rotterdam-Rijnmond voor onderzoek naar het Erasmus Medisch Centrum gebracht. Een ingesteld onderzoek naar de daders leverde vooralsnog geen resultaat op.


* GEVAARLIJKE STOF VRIJGEKOMEN BIJ LEKKAGE

ROTTERDAM - Bij een bedrijf aan de Welplaatweg is zondagmiddag een kleine hoeveelheid vloeibaar zoutzuur vrijgekomen als gevolg van een lekkage. Niemand raakte gewond.
Rond drie uur roken medewerkers van het bedrijf, waar bestrijdingsmiddelen worden gemaakt, een zoutzuurlucht. Het laden en lossen van tankauto's werd onmiddellijk gestaakt en medewerkers in gaspakken stelden een onderzoek in. In een toevoerleiding van een opslagtank werd een lekkage ontdekt. De hulpdiensten werden direct gealarmeerd. Er is ongeveer 40 a 50 kilo van de gevaarlijke stof vrijgekomen. Niemand raakte gewond of heeft zich onder medische behandeling moeten stellen.
De brandweer was binnen enkele minuten ter plaatse. Chemisch Advies van de DCMR verrichtte metingen, waarop door de Politie een aantal verkeersmaatregelen werd genomen. De Welplaatweg werd voor korte tijd voor alle verkeer afgesloten en de omliggende bedrijven geïnformeerd Een paar minuten voor half vier kon het sein veilig worden gegeven. De lekkage is vermoedelijk ontstaan in één van de voedingspompen. Een nader onderzoek zal daarover definitief uitsluitsel moeten geven.


* VIER GRAFFITISPUITERS AANGEHOUDEN
CAPELLE AAN DEN IJSSEL - In de nacht van zondag 1 augustus op maandag 2 augustus rond kwart voor twee werden drie jongens uit Capelle aan den IJssel, in de leeftijd van 13 en 14 jaar, aangehouden op het Hollandsch Diep verdacht van vernieling. Een RET-medewerker waarschuwde de politie toen hij enkele spuitbussen op het metrospoor had aangetroffen. Toen hij zelf op onderzoek uitging zag hij dat drie jongens zich verstopten achter een schakelkast op het perron. De politie kwam ter plaatse en hield het drietal aan. Tijdens het verhoor bekenden de verdachten dat zij graffiti hadden gespoten op het metrostation. Tevens bekenden zij de afgelopen tijd ook actief te zijn geweest op diverse locaties in de wijken Middelwatering en Oostgaarde. Op woensdag 4 augustus is vervolgens een vierde verdachte, een 15-jarige Capellenaar, aangehouden. Tegen hen wordt proces-verbaal opgemaakt en de schade zal op de ouders van de verdachten worden verhaald.


* VERDACHTE BEDREIGING AANGEHOUDEN
ROTTERDAM - Politiepersoneel van het district De Noordhoek hield zondagmorgen omstreeks half vijf in de Meester Marrestraat een 24-jarige man uit Rotterdam aan. Hij had kort daarvoor op het Noordplein een negentienjarige man uit Rotterdam met een vuurwapen bedreigd. Politiemensen stelden een onderzoek in en hielden de verdachte even later, naar aanleiding van het opgegeven signalement, aan. In de omgeving werd in een bloembak het vuurwapen, alsmede een mes aangetroffen en in beslag genomen. De 24-jarige Rotterdammer werd overgebracht naar het politiebureau en ingesloten.


* GETUIGENOPROEP ZEDENZAAK
ROTTERDAM - De politie van het district Oost zoekt getuigen in een zedenzaak waarbij een 39-jarige gehandicapte Rotterdammer onzedelijk is betast door een onbekende man. Zaterdagmiddag, omstreeks half vier, ging het slachtoffer in zijn elektrische rolstoel een klein stukje rijden in een parkje achter de 'woonvorm' Zevenkamp aan de Zevenkampse Ring waar hij woont. Tijdens dit ritje werd hij benaderd door een man op een witte fiets. Deze man deed zich voor als een politieman. Hij moest hem volgen in verband met een 'onderzoek'. Normaal rijdt hij niet verder dan het witte gebouwtje van de waterzuivering en tot die plaats is hij ook nog te zien vanuit de woonvorm. Bij een roodkleurig gebouwtje, uit het zicht is het slachtoffer onzedelijk betast en vervolgens wilde de 'agent' nog even in z'n rugtas kijken, waarna hij er vandoor ging. Later bleek dat de portemonnee in de tas met daarin zes euro was verdwenen. Het signalement van de dader luidt: 20 a 30 jaar oud en een bol gezicht. Hij had kort stekelhaar, peper en zout kleur en droeg een korte blauwe spijkerbroek met een wit T-shirt en een zwart randje langs de kraag. Hij liep op witte sportschoenen en reed op een witkleurige vouwfiets of mountainbike.
Een ieder die iets kan vertellen over dit misdrijf of hen samen heeft gezien wordt verzocht contact op te nemen met de afdeling Zedenzaken van het district Oost via telefoonnummer 0900 - 8844.