Politie Gelderland-Midden

Rivierenland

---

Gendt - politie zoekt doorrijder

Publicatiedatum: 09-08-2004

De politie in het district Rivierenland West is op zoek naar een nog onbekende bestuurder van een rode bestelbus, die zaterdagochtend op de Dorpsstraat in Gendt is doorgereden na een ongeval. Daarbij raakte een zeventienjarig meisje uit Haalderen gewond. Volgens getuigen zou het slachtoffer omstreeks kwart over tien op haar snorfiets van Gendt richting Haalderen hebben gereden. Net voor de rotonde werd zij ingehaald door een rode bestelbus, die bij het oprijden van de rotonde zoveel naar rechts uitweek dat de Haalderense krachtig moest remmen om een aanrijding te voorkomen. Het meisje kwam daarbij ten val en bleef gewond op straat liggen. De bestuurder van het rode busje reed na het ongeval door. Het slachtoffer is overgebracht naar het Canisiusziekenhuis in Nijmegen maar kon na behandeling naar huis. Ze bleek vermoedelijk een hersenschudding te hebben opgelopen. De bestuurder van de rode bestelauto wordt verzocht zich te melden bij de politie. Overigens is getuigeninformatie, die kan leiden tot het bekend worden van de bestuurder, ook welkom via 0900-8844 of in het politiebureau aan de Eshofsestraat in Elst.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Zevenaar - drankrijder valt door de mand

Publicatiedatum: 09-08-2004

Een 32-jarige drankrijder uit Zevenaar is zondagavond in zijn woonplaats door de mand gevallen wegens het rijden onder invloed. De man trok rond tien uur de aandacht van surveillerende agenten op de Babberichseweg doordat hij met hoge snelheid diverse voertuigen inhaalde. Eenmaal binnen de bebouwde kom haalde hij de politieauto in. Nadat de agenten de bestuurder een stopteken gaven ging hij er vandoor. De agenten raakten de auto in eerste instantie kwijt maar troffen de auto even later bij de eigenaar thuis voor de deur aan. De Zevenaarder ontkende in alle toonaarden te hebben gereden; zijn huisgenoten verklaarden dat hij net was aan komen rijden. De man werd vervolgens aangehouden en bleek onder invloed van alcohol met een promillage van 1,53 (drie maal de toegestane hoeveelheid). Naast dat hij zijn rijbewijs moest inleveren werd proces-verbaal opgemaakt.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Duiven - verkeerscontrole Giesbeeksestraat

Publicatiedatum: 09-08-2004

Het verkeershandhavingsteam van de politie heeft zondagavond een verkeerscontrole gehouden op de Giesbeeksestraat in Duiven. Tussen 18.30 en 21.45 uur werd special aandacht besteed aan alcohol en verkeer en snelheid. Er werden 284 blaastesten uitgevoerd, wat uiteindelijk twee drankrijders opleverde de strafbare limiet hadden overschreden. Er werden promillages gemeten van 0,72 en 1,27 (bijna anderhalf en tweeënhalf maal de toegestane hoeveelheid; vanaf tweeënhalf wordt het rijbewijs ingevorderd). Tegen een bestuurder werd proces-verbaal opgemaakt omdat hij weigerde de blaastest uit te voeren. Daarnaast gingen dertien hardrijders op de bon op een totaal aantal van 475 gecontroleerde bestuurders.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Gelderland-Midden