DSM


Heerlen, 9 augustus 2004


Laatste pre-Olympische update van DSM:

. 200.000 pakjes PeptoPro®Sports voor Nederlandse Olympiërs
. Nederlandse Boogschutters krijgen ook warmtewerend wedstrijdpak

De pre-Olympische productie van PeptoPro®Sports, de innovatie van DSM die Nederlandse Olympiërs moet helpen sneller te herstellen na inspanning, is tot recordhoogte gestegen. Deze week werd het 200.000ste pakje afgeleverd. In de laatste weken vóór de Olympische Spelen is de productie verder op de vraag van de bijna driehonderd atleten die PeptoPro® gebruiken afgestemd. Zo heeft zwemster Inge de Bruijn na overleg met haar coach Paul Bergen DSM verzocht om PeptoPro® pakjes te verschepen naar haar trainingslocatie in de Verenigde Staten. Eerder vroeg het Olympische roeiteam al om een extra pallet op de trainingslocatie in Sevilla.

De kwartiermakers van NOC*NSF die in de Griekse metropool aanwezig zijn hebben in de afgelopen dagen 10.000 pakjes PeptoPro® voor het atletendorp in ontvangst kunnen nemen. Deze voorraad moet voldoende zijn om het Nederlandse team tijdens de gehele Spelen van voldoende drankjes te voorzien. De pakjes zullen ook op andere locaties voor atleten te krijgen zijn, zoals in de atletenruimte in het Holland Heineken House.

Naast het Olympische zomerteam vindt PeptoPro® ook zijn weg naar andere Nederlandse sportteams. In navolging van het Nederlands voetbalelftal eerder deze zomer verzocht ook de schaatskernploeg om PeptoPro® buiten de zomerolympiade om te mogen gebruiken.


Boogschutters

Het warmtewerende roeipak dat DSM in samenwerking met TNO en NOC*NSF heeft ontwikkeld en dat door kledingfabrikant ASICS in productie is genomen, is nu doorontwikkeld voor de Nederlandse boogschutters. De schutters krijgen een warmtewerend shirt, dat is gemaakt van dezelfde materialen als het roeipak. Hierbij gaat het om microvezels die voor een snelle verplaatsing van het zweet over de rest van het pak zorgen. Ook is er warmtewerend gealuminiseerd polyester in de kleding verwerkt, om de zonnestralen te reflecteren.


Het shirt is onder andere door Wietse van Alten, Nederlands handboogschutter en bronzen medaille winnaar in 2000 in Sydney, tijdens een trainingskamp in Turkije getest. Van Alten: "Het shirt zit heel comfortabel, omdat het zo licht is en goed aansluit op de huid. Het werkt ook goed. We staan tijdens onze sport lang stil in de hitte en dan warmen we aardig op. De opwarming tijdens het trainingskamp in Turkije was merkbaar minder toen we het shirt droegen." ASICS heeft de roei- en handboogschietpakken inmiddels aan alle Olympiërs afgeleverd.

DSM

DSM is wereldwijd actief op het gebied van producten voor de life science-industrie, hoogwaardige materialen en industriële chemicaliën. De onderneming ontwikkelt innovatieve producten en diensten die bijdragen aan de kwaliteit van het leven.
DSM-producten worden gebruikt in een breed scala van eindmarkten en toepassingen, zoals voedings- en gezondheidsproducten voor mens en dier, cosmetica, geneesmiddelen, auto's en andere transportmiddelen, verven en coatings, producten voor de bouwsector en elektrotechnische en elektronicaproducten (E&E). De onderneming heeft een jaaromzet (pro forma inclusief de meest recente acquisitie, inmiddels DSM Nutritional Products geheten) van ongeveer E 8 miljard en biedt werk aan zo'n 25.000 mensen wereldwijd. DSM behoort met veel van zijn activiteiten tot de wereldtop. Het hoofdkantoor van DSM is gevestigd in Nederland. De onderneming heeft vestigingen in Europa, Azië en Noord- en Zuid-Amerika. Meer informatie over DSM is te vinden op www.dsm.com.


Voor meer informatie:

DSM Corporate Communications
Médard Schoenmaeckers
tel. +31 (45) 5782035
fax +31 (45) 5740680
e-mail media.relations@dsm.com