Politie Noord- en Oost Gelderland


* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.

* District Noordwest-Veluwe


P E R S B E R I C H T


09 augustus 2004


Wezep - overlast jeugd.


De politie heeft op zondagavond (08-08) op het Meidoornplein twee jongens (16 en 19 jr) uit Wezep geverbaliseerd voor het drinken van bier op de openbare weg. De politie ging rond 23.50 uur ter plaatse n.a.v. meldingen van overlast jeugd. De knapen maakten deel uit van een groep jongeren van plm. 20 personen en waren verbaal wel duidelijk aanwezig en de agenten verzochten hen het volume te temperen.


Epe - snelkraak supermarkt.


Op maandag (09-08) vond er rond 03.10 uur een snelkraak plaats in een supermarkt aan de Markt. Van de toegangsdeur werd de gelaagde ruit vernield mbv een tegel en vervolgens uit de rubbers verwijderd. De daders verspreidden zich snel in de winkel en vernielden op een zelfde wijze het glas van een vitrinekast. In 5 minuten tijd werd een grote hoeveelheid rookartikelen twv E 5000,- ontvreemd alsmede een aantal prepaid telefoonkaarten.


Nunspeet - automobilist onder invloed.

Een 21-jarige automobilist uit Nunspeet werd bij een aanrijding op de Harderwijkerweg
op zondag (08-08), rond 09.05 uur, gecontroleerd op het gebruikt van alcohol.
Hij blies een promillage van 1,5. Zijn rijbewijs werd ingenomen en er werd een
proces-verbaal opgemaakt.


Nunspeet - automobilist onder invloed.

Een 58-jarige automobilist uit Epe werd op zondag (08-08), rond 22.20 uur, gecontroleerd op het gebruik van alcohol. Hij blies een promillage van 1,4. Zijn rijbewijs werd ingenomen en er werd een proces-verbaal opgemaakt.


Harderwijk - politie zoekt getuigen.

In het weekend (07/08-08) werden tenminste 5 kluisjes opengebroken cq geopend mbv een valse sleutel bij een zwembad aan de Parkweg. Ontvreemd werden geld en een mobiele telefoon. De benadeelden deden aangifte bij de politie. De politie zoekt getuigen van deze diefstallen te bellen met 0900 - 8844.


EINDE BERICHTEN

Nadere informatie:

Politievoorlichter Anton de Ronde

055 - 548 60 52



---- --