Stadsdeel Geuzenveld/Slotermeer Amsterdam


start campagne zomerschoon sloterpark

Start Campagne `Zomerschoon Sloterpark'

`Geniet van uw park, en doe met ons mee' is het motto van de campagne `Zomerschoon Sloterpark', die op 5 augustus startte. Daarin roept stadsdeel Geuzenveld-Slotermeer bezoekers op hun verblijf in het park voor zichzelf én voor anderen zo prettig mogelijk te houden.

"Hou het park mooi en geniet ervan. Dat kan wanneer iedereen zich aan een paar simpele regels houdt. Hoewel de actie zich concentreert op het afval, willen we ook graag dat parkbezoekers het groen, de dieren en elkaar respecteren en geen overlast veroorzaken", aldus Tys de Ruijter, portefeuillehouder Natuur en Milieu van stadsdeel Geuzenveld-Slotermeer.

Hij benadrukt dat de campagne, die tot dit najaar duurt, verder gaat dan `het plaatsen van bordjes, afvalcontainers en het regelen van een toezichthouder'. "We gaan ook zelf in het park aan de slag. Door vaststelling van het Masterplan Sloterpark, wat dit jaar gebeurt, komen er meer faciliteiten. Kortom, we geven wat en vragen wat terug."

Intensiever gebruikt
Hij wijst erop dat deze campagne hard nodig is. "Het zomerse weer lokt steeds meer mensen naar deze heerlijke plek. Het Sloterpark en ook de andere parken worden steeds intensiever gebruikt. De campagne probeert de toenemende vervuiling in het Sloterpark een halt toe te roepen."

favoriete plek
Vooral in het weekeindes trekken veel gezinnen naar het park om te picknicken en kinderen te laten spelen. Ook is het park een favoriete plek om honden uit te laten.

"Daar is helemaal niets op tegen, zolang hun bazen er maar voor zorgen dat hun honden niet spelende kinderen en joggers angst aanjagen of lastig vallen of de speelvelden vervuilen met hun uitwerpselen," stelt De Ruijter.

Voorbeeld voor andere parken
Hij wil het Sloterpark tot een voorbeeld maken voor andere parken. "Als onze aanpak hier slaagt, gaan we die de komende jaren ook in de andere parken gebruiken. We investeren veel voor een mooi, schoon park. Dat verwachten we ook van de gebruikers van Amsterdams grootste park. Geniet van uw mooie Sloterpark en doe met ons mee..."

Contact:
B. Jansen