INFOSTRADA BV

Hollands Glorie in Athene

Infostrada Sports vervult sleutelrol voor internationale media

Infostrada Sports vervult voor de tweede keer in successie een belangrijke rol bij de Olympische Zomerspelen. Het begon allemaal in Sydney waar het, toen nog alleen Nederlandse bedrijf, zijn eerste Olympische opdracht binnenhaalde. Nu, vier jaar later, is Infostrada Sports een internationale speler met kantoren in vijf landen en een wereldwijde reputatie.

Alle 15.000 in Athene aanwezige journalisten hebben toegang tot het Athene INFO systeem, de vraagbaak om de Spelen goed geïnformeerd door te komen. INFO is van voor tot achter volgepakt met informatie van Infostrada Sports.

Over wat voor informatie gaat het eigenlijk? Philip Hennemann (CEO) hierover: 'Van elke atleet, trainer, official, scheidsrechter en ja zelfs van alle paarden leveren wij alle resultaten die ze tot de dag voor de spelen hebben behaald. Bovendien leveren we een uitgebreide biografie met daarin onder andere hun lievelingseten, hun idolen, blessures, hun mooiste herinnering, het beroep van de ouders en nog ruim veertig andere onderwerpen. In totaal gaat het over meer dan 10.000 individuen, waar je er overigens er wel een kleine 17.000 voor moet volgen, wil je zeker zijn dat je iedere persoon hebt als ze op de Spelen verschijnen. De informatie wordt voor vele andere diensten en producten gebruikt maar dit is zeker één van de meest aansprekende'. Aan waardering ontbreekt het Infostrada Sports niet, getuige de ruimhartige vermeldingen op alle Olympische websites.

Ook ter plekke is Infostrada Sports ruim vertegenwoordigd. Paul Rump (COO) als eindverantwoordelijke aanwezig in Athene: 'Wij werken hier met onze Australische collega's in zogenaamde 'bio-flying-squads', die onze informatie tijdens de Spelen bijhouden en waar nodig aanvullen. Ook zijn we met onze sportspecialisten betrokken bij de Olympic News Service. Al met al zijn we hier met een veelvoud van de mensen die we in Sydney hadden en ik denk dat bij komende Spelen dit nog verder zal groeien. Dit vraagt om professionaliteit, kwaliteit en vooral continuiteit voor de internationale media, die wij als geen ander bieden'.

Infostrada Sports, verzamelt, analyseert en distribueert informatie over meer dan 60 sporten met de focus op voetbal. Alle feiten en cijfers van wedstrijden, atleten, teams, competities, toernooien, stadions, sponsoren en veel meer, worden opgeslagen in één van de grootste sportdatabases ter wereld. Deze sportinformatie - nieuws, live coverage, resultaten, biografieën, statistieken en veel meer - wordt geleverd aan kranten, tijdschriften, radio, TV, federaties, bonden, evenementorganisaties, sportsites, portals, wap- en sms- providers. Infostrada Sports heeft vijf vestigingen en ruim tachtig medewerkers verdeeld over het hoofdkantoor in Nederland en kantoren in Denemarken, Zwitserland, Oostenrijk en Australië.

Voor verdere informatie:

Philip Hennemann
CEO Infostrada Sports
Binnenwal 2, 3432 GH Nieuwegein, The Netherlands P.O. Box 260, 3430 AG Nieuwegein, The Netherlands phone: +31 30 600 71 71
fax: +31 30 600 71 77 e-mail: philip.hennemann@infostradasports.com url: http://www.infostradasports.com

van bovenstaand bericht.


09 aug 04 16:22