Ingezonden persbericht


Sony Ericsson verbetert concurrentiekracht door standaardisering op PLM-omgeving MatrixOne

Efficiëntere ontwikkeling en snellere time-to-market nieuwe mobiele producten

Amsterdam, 9 augustus 2004 - MatrixOne, leverancier van Product Lifecycle Management-oplossingen (PLM), levert de Matrix10 PLM-omgeving aan Sony Ericsson Mobile Communications, leverancier van producten voor mobiele communicatie. Met deze omgeving versterkt Sony Ericsson zijn concurrentiepositie in de wereldwijde markt voor mobiele communicatie. Matrix10 biedt Sony Ericsson een veilige, collaborative omgeving voor productontwikkeling. Deze omgeving ondersteunt snellere productinnovaties en time-to-market door een beter beheer van interne resources, externe leveranciers en partners.

Sony Ericsson neemt Matrix10 in gebruik op al zijn wereldwijde locaties. De oplossing vergroot de mogelijkheden voor samenwerking met mobiele netwerkoperators en productie-outsourcing- en ontwerppartners, zoals Flextronics en Sony Manufacturing. Daarnaast stroomlijnt de omgeving interne activiteiten op het gebied van productontwerp en -ontwikkeling zodat het bedrijf snel en kosteneffectief nieuwe mobiele toestellen op de markt kan brengen.

"De inzet van Matrix10 is belangrijk om voorop te blijven lopen in een sterk concurrerende markt", zegt Colin Boyd, Vice-President IS/IT van Sony Ericsson Mobile Communications. "Sony Ericsson stelt de klant centraal, terwijl de kwaliteit en efficiëntie van onze ontwikkelomgeving - die de helft van ons bedrijf uitmaakt - de basis vormen voor ons succes. We zoeken dan ook krachtige tools om onze productiviteit te vergroten en producten sneller te kunnen introduceren. Door te standaardiseren op Matrix10, kunnen we diverse losstaande R&D-systemen vervangen voor één enkel platform. Matrix10 helpt ons dan ook tegen lagere kosten betere producten te ontwikkelen."

Een belangrijke doelstelling van de wereldwijde strategie van Sony Ericsson is om samen te werken met vooraanstaande mobiele operators. Op die manier wil het bedrijf het aanbod van mobiele handsets en applicaties voor klanten verbreden. Bij de ondersteuning van ontwerp- en productieprocessen in een concurrerende markt is samenwerking essentieel. Die ondersteuning zorgt ervoor dat Sony Ericsson klanten en operators de juiste producten op het juiste moment kan bieden. De Matrix10 PLM-omgeving van MatrixOne vormt de basis voor dit samenwerkingsproces.

"Sony Ericsson is succesvol vanwege zijn klantgerichte strategie en technische expertise", zegt Mark F. O'Connell, President en CEO van MatrixOne. "Het bedrijf beseft dat de uitdagingen om nieuwe producten op de markt te brengen, elke dag toenemen. Met Matrix10 als backbone voor zijn productontwikkeling kan Sony Ericsson deze uitdagingen aangaan. Het bedrijf verbetert hierdoor zijn concurrentiepositie en vergroot zijn marktaandeel."

###

MatrixOne
MatrixOne, Inc. (Nasdaq: MONE) is marktleider op het gebied van collaborative Product Lifecycle Management-oplossingen (PLM). Het bedrijf biedt flexibele oplossingen die de kracht van wereldwijde value chains versterken en zo innovatie en snelle marktintroducties mogelijk maken. De klanten van MatrixOne zijn marktleiders op het gebied van luchtvaart en defensie, automotive, consumentengoederen, high-technology, natuurwetenschappen, productie- en procesindustrie. Voorbeelden zijn General Electric, Honda, Johnson Controls, Philips, Procter & Gamble, Siemens, Sony Ericsson en Toshiba. Het hoofdkantoor van MatrixOne (www.matrixone.com) staat in Westford (Massachusetts, VS). Het bedrijf heeft verder kantoren in Noord-Amerika, Europa en Azië.