Politie Zaanstreek-waterland


06:34 09-AUG-04
PURMEREND, MELKWEG

Eigenaar fiets gezocht

De politie zoekt de eigenaar van een onbeheerde fiets die midden op de rijbaan van de Melkweg werd aangetroffen door een voorbijganger. Bij de fiets werd een paar teenslippers en een huissleutel gevonden. De Melkweg loopt vanaf de Kanaaldijk richting Purmerland. De politie wil graag weten wie de bestuurder van de fiets was en wat er is gebeurd.

09:38 09-AUG-04
ASSENDELFT, PASTOOR VAN GERVENSTRAAT
Keukenbrandje activeert rookmelder
Door een brandje in de keuken ging de rookmelder tekeer. Hierdoor werd de bewoonster gewekt. Zij kon met haar dochtertje de rookontwikkeling ontvluchten door naar buiten te gaan. Het bleek dat er een vergeten pannetje op de kookplaat droog had staan koken. Een buurman heeft de pan naar buiten gebracht en de brandweer kon het bij een nacontrole houden. Een ambulance-eenheid heeft moeder en kind nagekeken omdat zij rook hadden ingeademd maar hoefde verder niet op te treden. In de woning is rook- en roetschade ontstaan.


Verkeershandhaving

J. van der Molen
Telefoon (075) 687 40 80
Fax (075) 687 33 59
Nr. vht-090804

20:45-00:15 06/07-AUG-04
OOSTZAAN, DE DORS

Drie keer zoveel drank op als toegestaan

Op de Dors, het Zuideinde, het Zuiderlaaik en de Kerkstraat in Oostzaan werd vrijdagavond gecontroleerd op het rijden onder invloed. In totaal werden 117 blaastesten afgenomen. Twee bestuurders op de Dors hadden teveel gedronken. Een van de twee kon meteen zijn rijbewijs inleveren omdat hij de limiet fors had overschreden. De ademanalyse op het politiebureau toonde aan dat de 44-jarige Amsterdammer ruim drie keer zoveel alcohol op (755 ug/l) had als is toegestaan.
Tijdens de controle werden ook nog vijf bromfietsers bekeurd voor het rijden zonder helm (4x) en het niet verzekerd zijn. Een motorrijder die zonder rijbewijs reed, kreeg ook een boete.

23:48 07-AUG-04
ASSENDELFT, ZAANDAMMERWEG

Onder invloed (1)

Op de Zaandammerweg in Assendelft werd zaterdagavond laat, even voor middernacht, een 24-jarige man uit Purmerend aangehouden wegens het rijden onder invloed. De man had ruim anderhalf keer de alcohollimiet overschreden. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt, hij kan rekenen op een boete van minimaal van 300 euro. Tijdens de alcoholcontrole werden 55 bestuurders gecontroleerd.
In dezelfde nacht werd op de Provincialeweg N246 in Westzaan ook een alcoholcontrole gehouden. Hier werden geen drankrijders aangetroffen. In totaal werden 48 bestuurders gecontroleerd.

05:25 08-AUG-04

ZAANDAM, HOGENDIJK
Onder invloed (2)
Op de Hogendijk in Zaandam werd zondagochtend een 21-jarige Amsterdammer aangehouden omdat hij met drank op achter het stuur zat. De man had ruim twee keer zoveel drank op als toegestaan. Vorig jaar was de bestuurder ook al eens aangehouden voor het rijden onder invloed. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt. Hij kan rekenen op een boete van minimaal 480 euro.

01:40 09-AUG-04
WIJDEWORMER, A7
Drankrijder op de vlucht(-strook)
In de nacht van zondag op maandag werd op de A7 in Wijdewormer een drankrijder aangehouden. Agenten zagen op de vluchtstrook van de A7 een auto geparkeerd staan en besloten een nader onderzoek in te stellen. Op het moment dat de politieauto tot stilstand kwam, reed de 35-jarige bestuurder uit Purmerend met hoge snelheid weg. Aan het stopteken werd geen gehoor gegeven en in plaats daarvan voerde de man de snelheid op tot 150 km per uur. Na een korte achtervolging van ongeveer 2 km leek het erop dat de bestuurder zich gewonnen gaf. Echter, nadat hij op de vluchtstrook stil stond, gaf hij opnieuw gas. Maar kort daarop zette hij de auto toch weer aan de kant en stapte uit. De man was nogal onvast ter been en sprak met dubbele tong. De agenten hielden hem vervolgens aan voor het rijden onder invloed en namen hem mee naar het politiebureau. Daar bleek dat de bestuurder bijna drie keer zoveel drank op had als toegestaan. Zijn rijbewijs werd ingevorderd. Het was niet de eerste keer dat de man zijn rijbewijs kon inleveren wegens het rijden met drank op. De man bleek ook nog een boete open te hebben te staan welke hij niet kon betalen en werd ingesloten.

01:08 07-AUG-04
WORMER, SPATTERSTRAAT
03:30 07-AUG-04
KROMMENIE, HEILIGEWEG

Drankrijder zonder rijbewijs

In de nacht van vrijdag op zaterdag werd op de Spatterstraat in Wormer een 27-jarige man aangehouden. Agenten zagen een auto nogal slingerend over de weg rijden waarbij bijna een geparkeerde auto werd geraakt. De automobilist werd aan de kant gezet voor een nadere controle. Een blaastest gaf aan dat de man behoorlijk wat drank genuttigd had, hij had de limiet zelfs drie keer overschreden. De man bleek ook nog eens niet in het bezit van een rijbewijs te zijn. Tegen de bestuurder is proces-verbaal opgemaakt. In dezelfde nacht werd op de Heiligeweg in Krommenie een 26-jarige Krommenier aangehouden wegens het rijden onder invloed. Hij moest zijn rijbewijs inleveren omdat hij de limiet meer dan tweeeneenhalf keer had overschreden.


---- --