Ingezonden persbericht


Iomega brengt nieuwe FireWire Drive REV op de markt voor Macgebruikers

Nieuwe interface biedt Mac-gebruikers het bekroonde draagbare opslagmedium met hoge capaciteit

Amsterdam, 10 augustus 2004 Iomega brengt de bus-powered FireWire-versie van de nieuwe Iomega REV drive op de markt. Met de nieuwe REV 35GB* 1394/FireWire-drive hebben Mac-gebruikers een elegant, sterk presterend medium voor de back-up en de draagbare opslag van grote bestanden. De snelheid en het gebruisgemak van een harde schijf worden hierbij gecombineerd met het voordeel van verwijderbare media als tape of optische producten.

Voor zowel computerfans als kleine en middelgrote ondernemingen opent de specifiek voor de Apple-gebruikers ontworpen FireWire REV-drive een nieuwe wereld van mogelijkheden. De FireWire Drive biedt de mogelijkheid voor vlotte verplaatsing en archivering van grote bestanden evenals voor de transformatie van het back-upproces.

De Iomega REV-drive kwam in april op de markt en is nu al verkrijgbaar in USB 2.0- en interne ATAPI-modellen; later dit jaar is de lancering van SCSI- en seriële ATA-modellen gepland. De Iomega REV-drive werd recent beloond met een ´Best of CeBIT America´-prijs voor personal hardware. Daarnaast werd de REV-drive ook bekroond met de ´PC Magazine Editors' Choice´ (uitgave van 22 juni 2004).

Geavanceerde prestaties

De REV-drive heeft een grote schrijf- en leescapaciteit die oploopt tot 25 MB/sec (maximum eigen datatransmissiesnelheid); veel sneller dan alternatieven met cd of dvd. Een REV-disk is kleiner dan een kaartspel (10 x 77 x 75 mm) en heeft een opslagcapaciteit van 35GB per disk, waardoor de capaciteit van de REV-disks meer dan zeven keer groter is dan gewone dvd-schijven. Dankzij de direct toegankelijke «drag and drop»-technologie kan de REV-drive in enkele seconden bestanden kopiëren en transporteren.

Het tweekleurige design (wit en lichtgrijs) van de nieuwe REV FireWire-drive werd specifiek zo gekozen dat de drive mooi past bij de andere randapparatuur van Mac. Daarnaast komt elke REV FireWire-drive met een voor Mac geformatteerde REV-disk die vlot kan worden geherformatteerd voor pc zodat de gebruikers over een complete kant-en-klare oplossing beschikken. Alle gebruikers zullen zeker op prijs stellen dat de nieuwe REV FireWire-drive bus-powered is wat het gebruiksgemak alleen maar doet toenemen omdat geen externe stroomtoevoer nodig is.

Totaaloplossing dankzij de bijgeleverde software

Bij elke Iomega REV FireWire-drive zit een softwarepakker dat voorziet in een geplande of automatische bestandsback-up, back-up en recovery van het volledige systeem en softwaregebaseerde compressie. Dit alles is beschikbaar voor de Mac-gebruikers dankzij de bijgevoegde software Dantz® Retrospect® Express, en voor de pc-gebruikers dankzij de bijgevoegde software Automatic Backup Pro van Iomega en Norton Ghost voor REV? van Symantec.

Revolutionaire betrouwbaarheid

Naar schatting kunnen de REV-disks meer dan een miljoen keer worden overschreven en hun ontwerp garandeert een lange levensduur (meer dan 30 jaar). In de REV-drive zitten de gevoelige onderdelen, zoals de lees-/schrijfkoppen en de elektronica, in de REV-drive zelf zodat ze beschermd zijn. De disk zelf bevat een schijf (platter) en een fluid-dynamic bearing-motor, dat wil zeggen dat het ontwerp erg duurzaam is en bovendien geen opening heeft waardoor stof naar binnen kan. Het luchtfiltratiesysteem (waarvoor een patent is aangevraagd) en de sluiters (die zowel de drive als de disk van de buitenlucht afsluiten als de disk wordt geplaatst of uit de drive wordt genomen) zorgen voor een zo goed als "steriele kamer" in de verwijderbare REV-disk.

Deze kenmerken, de geavanceerde foutcorrectie in twee stappen en de automatische koppenreiniging van Iomega (voor allebei is een patent aangevraagd), geven de REV-media een uitzonderlijke data-integriteit beter die dan vele gesloten harde schijven.

Verticale markten

De Iomega REV-drive beschikt over de snelheid, de capaciteit en de betrouwbaarheid die nodig zijn om met grote bestanden te werken in elke onderneming. Apple-gebruikers op verticale markten zullen in de wolken zijn met de kenmerken en de nagenoeg onbeperkte opslagmogelijkheden van de REV FireWire-drive. De Iomega REV FireWire-drive is ideaal voor:
* audio-/videoproducers die professionele audio- envideoprojecten archiveren;
* grafisch ontwerpers, architecten, uitgevers enandere professionals die met grote bestanden werken;
* softwareontwikkelaars;

* ingenieurs en consultants die met CAD/CAM- enGIS-data werken;
* ondernemingen en winkels die aan videobewakingdoen;
* studenten die de computers waarop ze werken,moeten delen en hun eigen data op draagbare media moeten bewaren.
* Compatibiliteit en vereisten


* Voor Mac-gebruikers is de REV FireWire-drive een 6-pin FireWire 400-medium dat Mac OS X v10.1.5 en hoger ondersteunt. De ondersteunde pc-besturingssystemen zijn: Microsoft® Windows® XP Home en Professional, Windows Server 2003 Standard Edition en Windows 2000 Server/Professional/Advanced Server (SP3 en SP4). Er is een stroomtoevoer bijgevoegd voor FireWire-media in serie of voor 4-pin FireWire-aansluitingen.
* Prijs en beschikbaarheid


* De nieuwe Iomega REV 35GB-drive met FireWire-interface is nu op de markt en kost 399 euro (één disk inbegrepen). Mac-geformatteerde disks zijn ook apart verkrijgbaar tegen 59 euro per stuk (aanbevelingsprijzen kleinhandel in euro). De Iomega REV-drive is ook verkrijgbaar met externe USB 2.0-configuratie (399 euro met één disk inbegrepen) en interne ATAPI-configuratie (379 euro met één disk inbegrepen). (Aanbevelingsprijzen kleinhandel in euro.) De lancering van de SCSI- en SATA-modellen zijn ook gepland voor 2004. De Iomega REV-autoloaders die meerdere disks per drive zullen ondersteunen, zouden in de tweede helft van 2004 jaar moeten volgen.


* * 1 GB = 1 000 000 000 byte.

* Over Iomega

* Iomega Corporation levert gebruiksvriendelijke en hoogwaardige storageoplossingen om de gebruikers in staat te stellen hun digitale gegevens te beschermen, te beveiligen, op te slaan en te delen. De bekroonde storageproducten van Iomega omvatten de veelgevraagde Zip® Drives 100, 250 en 750MB, evenals draagbare en externe desktop Iomega® HDD-drives met een capaciteit tot 250 GB, de nieuwe Iomega® Mini USB (64MB, 128MB, 256MB en 512MB) en Micro Mini, de externe CD-RW, de CD/DVD combo met 7in1 card drives, de Iomega® Super DVD en de USB Iomega® Floppy. Iomega vereenvoudigt de beveiliging en het gedeeld gebruik van gegevens voor thuisgebruikers en bedrijven met software voor automatische backup als Iomega® Automatic Backup, Iomega® Sync, CD HotBurn® en de Active Disk technologie. Speciaal voor netwerken pakken de nieuwe Iomega NAS-servers uit met een capaciteit van 160 GB tot 2TB . Iomega biedt bedrijven en particulieren een uitgebreide oplossingen voor het herstel van gegevens die verloren gingen door een storing in de hardware, corrupte bestanden of mediumschade. De firma is bereikbaar op het Web op http://www.iomega-europe.com


* Copyright© 2004 Iomega Corporation. Alle rechten voorbehouden. Iomega, Zip, REV, Active Disk, iStorage, HotBurn en Quik Touch zijn geregistreerde handelsmerken of handelsmerken van Iomega Corporation in de Verenigde Staten en/of andere landen. Sommige andere product-, merk- of firmanamen zijn mogelijk handelsmerken of benamingen van hun respectievelijke eigenaars.


*