Politieberichten regio Brabant-Noord

's-Hertogenbosch 09-08-2004 - .

MAN WEIGERT NAAM OP TE GEVEN

's-Hertogenbosch

- Zondagavond liep een onbekende man met een geopende bierfles in de hand over de Pettelaarseweg. De man weigerde zijn naam op te geven en vond dat hij maar aangehouden moest worden. Zo geschiedde. Op het politiebureau bleek het te gaan om een 26 jarige inwoner van 's-Hertogenbosch. De man is diezelfde avond met een bekeuring op zak weer in vrijheid gesteld.

DIEFSTAL BOOT

Heusden

- In de nacht van zondag op maandag zijn aan de Nieuwe Maasdijk in Heusden twee 13 jarige jongens uit Vlaardingen aangehouden op verdenking van diefstal van een rubberen moot met buitenboordmotor. Zij werden door een getuige betrapt die daarop de politie waarschuwde. De jongens hebben bekend dat zij van plan waren de boot weg te nemen en zijn na verhoor in vrijheid gesteld.

DURE BORREL

's-Hertogenbosch

- Een glaasje te veel op kwam een 20 jarige vrouw uit 's-Hertogenbosch afgelopen nacht duur te staan. Bij controle op de Fleringen in haar woonplaats bleek zij iets te veel gedronken te hebben. Zij kreeg een rijverbod voor de duur van 1 uur en een geldboete van 190 euro.

AUTODIEFSTAL

's-Hertogenbosch

- Vanaf de Zuid-Willemsvaart is zondagmiddag tussen half drie en half zes een gele bestelauto, merk Mercedes Vito (bouwjaar 2004) voorzien van het Poolse kenteken DW 8486K gestolen.

DRUGDEALER AANGEHOUDEN

's-Hertogenbosch - Maandagmorgen is op de Visstraat in 's-Hertogenbosch een 22 jarige man uit Utrecht aangehouden. Hij wordt er van verdacht op en in de omgeving van de Oranje Nassaulaan drugs te hebben verhandeld. Bij zijn aanhouding was de verdachte in het bezit van 31 bolletjes crack en cocaine. De verdachte is ingesloten.

BEKEURD NA VAL MET MOTOFIETS

Sint Michielsgestel -
Zondagavond zagen agenten een 22 jarige man uit Boxtel in Sint Michielsgestel op een motorfiets rijden. De verdachte alsmede zijn passagier droegen geen helm. De agenten achtervolgenden de motorrijder door Sint Michielsgestel. Daarbij werd vastgesteld dat met hoge snelheid gereden werd. Op de Zegenwerp kwam de bestuurder met de motorfiets ten val was gekomen. Hij, noch zijn passagier liepen hierbij letsel op. Onderzoek weer uit dat de hij ook geen rijbewijs had. Nadat proces-verbaal was opgemaakt voor het rijden zonder rijbewijs, zonder helm en met een snelheid van 90 kilometer binnen de bebouwde kom, is hij weer in vrijheid gesteld.

BROMFIETSER GEWOND

Vught - Zondagavond is op de Michiel de Ruyterweg in zijn woonplaats Vught een 18 jarige bromfietser door onbekende oorzaak ten val gekomen. Hij is met onbekend letsel overgebracht naar het ziekenhuis.

MISHANDELING

Veghel

- Zondagavond is aan De Leest in zijn woonplaats Veghel een 16 jarige bromfietser aangehouden. Hij wordt verdacht van mishandeling van een 59 jarige plaatsgenoot. De verdachte reed op zijn bromfiets over het voetpad waar op dat moment de 59 jarige man liep. Deze zou in het voorbijrijden tegen de helm van de bromfietser hebben geslagen. Nadat de bromfietser zijn vervoermiddel had neergezet sloeg hij zijn plaatsgenoot twee keer met gebalde vuist tegen het hoofd. Het slachtoffer kwam in de struiken ten van en liep een hoofdwond op die in het ziekenhuis moest worden gehecht. Het slachtoffer verklaarde dat hij door de bromfietser zou zijn aangereden.

DIEFSTALLEN TIJDENS WEEKMARKT

Uden

- Maandagmorgen zijn ten minste twee personen slachtoffer geworden van diefstal tijdens de wekelijkse markt in Uden.
Een 52-jarige vrouw uit Volkel had haar boodschappentas met daarin haar handtas om de rolstoel van haar moeder gehangen. Tijdens het winkelen zijn beide tassen ongezien weggenomen. Toen de vrouw vervolgens om zich heen keek zag zij jde tassen onder een kledingrek bij een marktkraam liggen. Haar portemonnee met ongeveer 150 euro, rijbwijs, banpas en mobiele telefoon bleken weg te zijn.

Terwijl zij bij een marktkraam stond om iets te zoeken werd van een 64 jarige vrouw uit Sint Oedenrode haar portemonnee met 100 euro en een bankpas gestolen.Toen de politie op de hoogte kwam van de diefstallen is, teneinde verdere diefstallen te voorkomen, onmiddellijk door twee man voetsurveillande op de Markt verricht. Daarna zijn er geen aangiftes meer ontvangen.

BALDADIGE JONGENS AANGEHOUDEN

Oss-
Aan het Raadhuishof zijn zondagavond door de politie vier jongens aangehouden voor baldadigheid. Het gaat om een 18-jarige uit Geffen en een 19-jarige uit Heesch en een 16-jarige en een 18-jarige beiden uit Oss.
Wachtend tot de trein voorbij kwam bij de spoorwegovergang, zagen twee politie-agenten dat zij een blikje drank naar de trein gooiden. Toen de trein langs was, renden ze weg, waarop de politie achter hen aan ging. In de struiken achter het gemeentehuis zijn ze aangehouden. De jongens zijn na verhoor in vrijheid gesteld.

ALCOHOL IN HET VERKEER

Oss
De politie heeft in de nacht van zondag op maandag een 41-jarige man uit Oss aangehouden die met drank op op een bromfiets zat. Hij reed op de Professor Regoutstraat op een bromfiets. De man bleek geen bromfietscertificaat of rijbewijs te kunnen tonen. Bij controle bleek dat hij gedronken had. Hierop is hij aangehouden. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt. Hij is in vrijheid gesteld.

Heesch
In de nacht van zondag op maandag is op de Schoonstraat door de politie een 20-jarige man uit Heesch aangehouden die onder invloed van alcohol verkeerde. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt. Hij is in vrijheid gesteld.

VERZET TEGEN AANHOUDING

Oss

- In de Doorneindstraat heeft de politie in de nacht van zondag op maandag een 50-jarige man uit Oss aangehouden die met hoge snelheid door Oss reed. De politie is achter hem aan gereden. Toen hij uitstapte, roken de politie-mensen een alcohollucht en zagen dat hij onvast ter been was. De man weigerde echter mee te werken aan een blaastest, waarop hij werd aangehouden. De man reageerde fel, wilde niet meewerken en verzette zich tegen de aanhouding. Hierop is hij geboeid en overgebracht naar het bureau.

Omdat de man weigerde hier ook mee te werken aan een ademanalyse, is zijn rijbewijs ingevorderd. In zijn auto zat een radardetector; hiervoor krijgt de man ook een bekeuring. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt.

DOORGEREDEN NA AANRIJDING MET FIETSER

Oss
Op de kruising Marchantstraat en Gerbrandylaan is zondagmiddag rond 13.00 uur een 23-jarige fietser uit Oss aangereden door een automobilist, die zonder te stoppen is doorgereden. De man werd geschept door de auto, waarna hij op de grond terechtkwam. De auto is zonder te stoppen doorgereden. De man is naar het ziekenhuis gegaan ter controle.
De politie verzoekt getuigen zich te melden

EIGENAAR KAAIMAN TERECHT

Oss-
Vanochtend is door de politie een 19-jarige man uit Oss op het bureau gehoord, die zegt de eigenaar van de kaaiman te zijn. Hij heeft in totaal twee kaaimannen in bezit. Deze kaaimannen zijn vorig jaar gekocht bij een dierenhandel in zijn woonplaats. De man verklaarde dat de beesten inmiddels zo waren gegroeid dat een van hen uit hun verblijfplaats kon klimmen. De man is doorverwezen naar de dierenbescherming in Vlissingen die de kaaiman tijdelijk heeft ondergebracht. Als hij voldoende aan kan tonen dat hij de eigenaar is, kan hij hem meenemen mits hij hem zelf gaat halen.

ILLEGALE RADIOZENDER UIT DE LUCHT GEHAALD

Cuijk - De politie heeft zondagmiddag in samenwerking met het Agentschap voor Telecom een illegale radiozender uit de lucht gehaald. Vanuit een woning aan de Keurvorsterstede in Cuijk werd illegaal een radioprogramma uitgezonden op zaterdag en zondag. Alle apparatuur is inbeslaggenomen en de 35- jarige bewoner kan een boete van 1200 verwachten.

PORTEMONNEE WEGGENOMEN BIJ VISVIJVER

Oploo

- Bij de visvijver aan de Eerste Stichting is zondagmiddag een portemonnee weggenomen van een 31-jarige man uit Boxmeer. Toen hij even weg was merkte hij dat zijn portemonnee verdwenen was. In zijn portemonnee zat onder andere zijn rijbewijs.