Politie Noord-Holland-Noord

Den Helder en omgeving, maandag 9 augustus

Den Helder 09-08-2004 - 17.00 uur

Alcomobilist

Den Helder, zondag 8 augustus 2004

Een 31-jarige man uit de marinestad bleek teveel aan Bacchus te hebben geofferd. De alcoholcontrole vond plaats omstreeks 20.50 uur in de Eemstraat. De wijzer op het ademanalyseapparaat stopte bij 430 ug/l, bijna het dubbele van wat wettelijk is toegestaan (220 ug/l). De man viel op door zijn rijgedrag. Naast hem zat zijn vriendin, die haar gordel afdeed. Om te laten zien wat de gevolgen konden zijn bij een noodstop als je de gordel niet draagt, remde de verdachte krachtig. Hierdoor schoot zijn vriendin naar voren en raakte het raam van de auto. Zij raakte daardoor buiten westen en werd met onbekend letsel naar het ziekenhuis afgevoerd. De man kreeg een direct ingaand rijverbdo van vier uur opgelegd.

Mishandeling

Den Helder, zondag 9 augustus 2004

De politie heeft vannacht omstreeks een uur een 39-jarige man uit Den Helder aangehouden, die ervan wordt verdacht een man te hebben geslagen. Ook had hij een vrouw een aantal keer op de grond gegooid. Een en ander vond plaats in de Tuinstraat. Toen de politie ter plaatse kwam liep de man met een honkbalknuppel te zwaaien. Op bevel van de politie liet hij deze vallen, waarna hij werd aangehouden. Hij is meegenomen naar het politiebureau, alwaar proces-verbaal werd opgemaakt.

Dieven op heterdaad gepakt

Den Helder, zondag 9 augustus 2004

Dankzij een oplettende burger kon de politie omstreeks 03.15 uur twee inbrekers op heterdaad pakken. De man zag dat er in een woning aan het Doorzwin door twee mannen werd ingebroken. Bij de mannen werd inbrekersgereedschap inbeslaggenomen. De mannen zijn overgebracht naar het politiebureau. Een verdachte is een 58-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats, de ander komt uit Den Helder en is 27 jaar oud. De mannen hebben inmiddels bekend.

Inbraak in woning, auto weg

Burgerbrug, maandag 9 augustus 2004

Vannacht vond er een inbraak plaats in een woning aan de Burgerweg. Men kwam de woning binnen via een openstaand raam. De gedupeerde mist haar rijbewijs en een portemonnee met inhoud. Ook werden haar autosleutels meegenomen. En de auto. Het gaat om een personenauto van het merk Suzuki Alto, die het kenteken 43-JS-NG draagt.

Brand in de Donkere Duinen

Den Helder, maandag 9 augustus 2004

Omstreeks 14.00 uur is er brand uitgebroken in de Donkere Duinen. Al snel vond opschaling plaats naar een grote brand. Er werden drie korpsen ingezet: de korpsen van Julianadorp, Breezand en Den Helder. Omstreeks 16.30 uur werd het sein Brand meester gegeven. Er is door de brand een gebied van 25 hectare duin- en bosgebied verloren gegaan. Uit voorzorg zijn enkele honderden badgasten van het strand, dat ter hoogte van de Donkere Duinen ligt, naar elders gedirigeerd. Hierbij werd hulp verleend door de reddingsbrigade.