Profile Tyrecenter besteedt hosting en beheer uit aan Multrix

Hosting van Microsoft Business Solutions Axapta-oplossing zorgt voor hoge tevredenheid tegen lage kosten

Amsterdam, 9 augustus 2004 - De internationale autoservice-organisatie Profile Tyrecenter heeft Multrix gekozen voor het hosten en het technisch beheren van haar uitgebreide ERP-oplossing. Met deze oplossing, die gebaseerd is op Microsoft Business Solutions Axapta, hebben de franchisenemers van Profile Tyrecenter toegang tot uitgebreide en up-to-date online informatie over onder meer producten, voorraadoverzichten en orderstatus. De keuze voor uitbesteding van deze oplossing aan Multrix is gebaseerd op de bewezen kwaliteit van de hostingdiensten die het bedrijf biedt. De looptijd van het hostingcontract is drie jaar.

Multrix voldeed aan alle gestelde eisen en eind november 2003 werd het systeem door de eerste leden in gebruik genomen. Inmiddels zijn 25 ondernemers, over 44 vestigingen, met ruim 170 actieve gebruikers aangesloten op de Axapta-oplossing. Aangezien er in de gehele Benelux 136 vestigingen van Profile Tyrecenter zijn, zal dit aantal de komende tijd sterk toenemen tot enkele honderden gebruikers. De uitbesteding van de oplossing aan Multrix betekent dat Profile Tyrecenter nu tegen een aantrekkelijke prijs per gebruiker beschikt over alle functionaliteit, zonder uitgebreide investeringen voor nieuwe hardware, software en personeel.

Volgens John Aalders, information & services manager bij Profile Tyrecenter, zijn zowel de franchisenemers als de organisatie zelf zeer tevreden met de kwaliteit van de hostingdiensten van Multrix. "We hebben hiermee onze belangrijkste doelstellingen bereikt, waarbij de beschikbaarheid van 99,7 procent voor onze leden wel de belangrijkste is," zegt Aalders. "Het is voor hen dan ook een verademing omdat ze altijd kunnen beschikken over de informatie die zij nodig hebben om hun klanten optimaal te bedienen, waarbij ook belangrijke zaken zoals logistiek en management rapportage tevens online kunnen worden afgehandeld."

In de nabije toekomst gaat Profile Tyrecenter de overige franchisenemers aansluiten op het systeem. Daarnaast wordt gekeken welke verdere mogelijkheden er zijn, waarbij zaken zoals toegang vanuit huis via beveiligde verbindingen inmiddels ook gerealiseerd zijn. Ook deze diensten kunnen door Multrix geleverd worden.

Over Profile Tyrecenter
Profile Tyrecenter is een internationale snelgroeiende keten van 136 onafhankelijke allround autoservicebedrijven in de Benelux, die zich richt op de particuliere en zakelijke markt. Het bedrijf is gespecialiseerd in banden, uitlijnen, balanceren en lichtmetalen wielen, zowel voor personenauto's als vrachtwagens en is tevens specialist op het gebied van onderhoud, batterijen, remmen, schokdempers en uitlaten. Profile Tyrecenter Nederland is gevestigd in Veenendaal, het hoofdkantoor van Profile Tyrecenter België bevindt zich in Antwerpen. In 2003 behaalde Profile Tyrecenter een omzet van ruim ¤ 180 miljoen.

Over Multrix Benelux
Multrix is een van de eerste onafhankelijke Application Service Providers in Nederland. Multrix verhuurt en "host" applicaties, aangevuld met diensten zoals helpdesk, integratie en ondersteuning. Vanuit haar eigen IT-centrum beheert Multrix de apparatuur, infrastructuur, en de applicaties voor zakelijke gebruikers. Multrix werkt samen met onder andere IBM, Progress, Citrix, Microsoft, Microsoft Business Solutions (Navision, Axapta, ) en QAD.

Ingezonden persbericht