Ingezonden persbericht


PERSINFORMATIE

Snel, betrouwbaar én stil

Samsung introduceert 16X Writemaster TS-H552

Delft, 9 augustus 2004 - Samsung brengt met de 16X Writemaster TS-H552 een high-end DVD-writer op de markt die DVD+ en DVD- bestandsformaten leest en wegschrijft, zelfs dubbellaags. De TS-H552 kan met een snelheid van 16 speed een DVD+R disk beschrijven, met 12 speed een DVD-R disk en met 4 speed een DVD±RW disk. Doordat deze Writemaster ook dubbellaags data opslaat, kan de gebruiker 8,5 GB op één schijf wegschrijven. Dit is een verdubbeling van de capaciteit van een normaal DVD-media en twaalf maal de capaciteit van een CD.

De Samsung 16X Writemaster garandeert snelle en betrouwbare prestaties dankzij de technologieën SAT (Speed Adjustment Technology), TAC (Tilt Actuator Compensation) en Double OPC (Optimum Power Control). Om het geluid bij het wegschrijven van data onder hoge snelheid te reduceren heeft Samsung de Silent PWM (Pulse Width Modulation) technologie en ABS (Automatic Ball Balancing System) toegepast. Ook de power saving-functie en de Buffer Under Run Free Technology maken onderdeel uit van de TS-H552. Dankzij de hoogwaardige technologieën en de bijbehorende software kunnen gebruikers van de Samsung Writemaster eenvoudig en met veel plezier zelf DVD- of CD-schijfjes maken met videobeelden, muziek, foto's en andere gegevens.

Toelichting technologieën:

· SAT (Speed Adjustment Technology): optimaliseert automatisch de opnamesnelheid aan de hand van de kwaliteit van de disk.


· TAC (Tilt Actuator Compensation): wanneer een disk krom is, compenseert deze technologie dit door de disk met de lens licht te kantelen voor de meest betrouwbare schrijfconditie.


· Double OPC (Optimum Power Control): versterkt de schrijfprestaties door de laserkracht aan de binnen- en buitenzijde van de disk te beheersen.


· Silent PWM (Pulse Width Modulation: minimaliseert de golfvorm onderbreking om de ruis te verwijderen die ontstaat door de PWM technologie die de IC-warmte verlaagt wanneer de disk op hoge snelheid draait.

De 16X Writemaster TS-H552 is vanaf september verkrijgbaar voor ¤ 99,-, inclusief BTW. Technische specificaties 16X Writemaster TS-H552

Samsung Electronics
Samsung Electronics is wereldwijd toonaangevend in geheugenchips, telecommunicatie, digitale media en digitale convergentietechnologie en behaalde in 2003 een totale omzet van US$ 36,4 miljard en een nettowinst van US$ 5 miljard. Bij de onderneming zijn 88.000 medewerkers actief op 89 locaties in 46 landen. Samsung bestaat uit zes business units: Corporate Technology Operation, Digital Appliance Business, Digital Media Business, LCD Business, Semiconductors Business en Telecommunication Network Business. De Koreaanse onderneming is 's werelds grootste fabrikant van kleurenbeeldschermen, kleurentelevisies, geheugenchips, TFT-LCD displays en videorecorders en is een van de snelst groeiende merken ter wereld. Als officieel Wireless Communications Equipment Partner is Samsung nauw betrokken bij de Olympische Spelen 2004 in Athene. Samsung heeft een geavanceerd draadloos informatiesysteem voor de organisatoren en officials ontwikkeld, zodat de Olympische Spelen soepel verlopen. In de Benelux brengt Samsung Electronics Benelux telecommunicatieproducten, PC-randapparatuur, consumentenelektronica en huishoudelijke apparaten op de markt. Op de vestigingen in Delft en het Belgische Wommelgem werken circa 100 mensen. Meer informatie over Samsung is te vinden op www.samsung.nl.