Nederlands Uitgeversverbond

WIE WORDT DAGBLADBEZORGER VAN HET JAAR 2004?
Stem op uw favoriete krantenbezorger en ontvang uw krant één jaar gratis

---

PERSBERICHT

Amsterdam, 9 augustus 2004 Vandaag gaat de verkiezing Dagbladbezorger van het Jaar van start. Krantenabonnees kunnen van 9 augustus tot 6 september op de website www.worddagbladbezorger.nl hun stem uitbrengen op hun favoriete krantenbezorger. Met deze wedstrijd brengt de vereniging De Nederlandse Dagbladpers het onmisbare werk van krantenbezorgers extra onder de aandacht en zet zij bezorgers in het zonnetje.

TYPISCH NEDERLANDS
Het bezorgen van de dagbladen aan huis is een typisch Nederlands verschijnsel. Bijna nergens ter wereld zijn er zoveel mensen geabonneerd op een of meerdere dagbladen. De Nederlandse Dagbladpers doet er dan ook veel aan om zowel jongeren als ouderen te interesseren voor een baan als dagbladbezorger. De verkiezing Dagbladbezorger van het Jaar is hier een goed voorbeeld van.

STEM OP JOUW DAGBLADBEZORGER
In elke provincie is een bezorger genomineerd in de categorie junior (15+) en de categorie senior (40+). Deze genomineerden verspreiden speciaal voor deze actie ontworpen folders, waarmee ze hun abonnees aanzetten om op hen te stemmen. De abonnees stemmen niet voor niets. Ze maken kans op een jaar lang gratis de krant.

JOUW DAGBLADBEZORGER NIET GENOMINEERD? TOCH STEMMEN Ook abonnees wiens dagbladbezorger niet is genomineerd, kunnen stemmen en zo hun dagbladbezorger in het zonnetje zetten. Zij kunnen hun dagbladbezorger voordragen voor de Publieksprijs. Ook deze abonnees maken kans op een jaar lang gratis nieuws in de bus. Vanaf vandaag kan iedereen stemmen via www.worddagbladbezorger.nl.

FEESTELIJKE PRIJSUITREIKING
Op woensdagmiddag 15 september presenteert Jan Douwe Kroeske de feestelijke bekendmaking van de winnaars in theater & congrescentrum De Meervaart in Amsterdam. De winnaars van de titel Dagbladbezorger van het Jaar ontvangen een reischeque van 2.500,-. Alle overige genomineerden krijgen een mooie nieuwe fiets.

---