Politie Friesland

Politieberichten 8/8 (13.00 uur t/m 9/8 (07.00 uur)

Fryslân 09-08-2004 - Voor verdere informatie kunt u op werkdagen tussen 07.00 uur en 15.00 uur terecht bij bureau Communicatie tel: 0900-8844

Offringawier: zakkenrollerij
Zondag tussen 15.00 uur en 15.15 uur werd een zonnebril van een 17-jarige inwoonster van Woubrugge gerold. De bril zat in een tas. Dit moet gebeurd zijn op een terrasje op It Foarunder.

Appelscha: aanrijding met letsel
Zondag omstreeks 16.25 uur reed een 48-jatige motorrijder uit Siegerswoude over de Boerestraat in de richting Wester Es. Genaderd bij de T-kruising met de Sanatoriumweg heelde de motorrijder drie fietsers in en een personenauto. Volgens de getuigen reed hij met een dusdanige snelheid, dat hij na het inhalen in een flauwe bocht de macht over het stuur verloor. Hij haalde de bocht niet, maar ging onderuit en kwam tegen de stoeprand aan. Per ambulance is de motorrijder met vermoedelijk een sleutelbeenfractuur en een hersenschudding overgebracht naar Nij Smellinghe in Drachten

Drachten: rijden onder invloed
Zondag omstreeks 20.45 uur werd op de Torenstraat een 60-jarige automobilist uit Drachten gecontroleerd. Hij had gedronken. Op het bureau blies hij 255 ug/l, goed voor een rijverbod van 1 uur.

Leeuwarden: bezit wapens.
Zondag omstreeks 20.45 uur werd melding gemaakt dat een manspersoon door het centrum zou lopen met mogelijk een revolver achter zijn broekzak. Een getuige gaf een signalement op. Twee andere getuigen verklaarden hetzelfde. Op een voetpad van de Coopmanstraat werd de man gesignaleerd. De man, een 46-jarige inwoner van Leeuwarden werd aangehouden. Het pistool, of gelijkend op een pistool, bleek een gasbrandertoorts te zijn. Op afstand leek het wel echt. De verdachte is overgebracht naar het bureau en de gasbrandertoorts werd in beslag genomen.

Joure: aanrijding en rijden onder invloed
Zondag omstreeks 21.25 uur vond op de rotonde van Rijksweg A7 een klein aanrijdinkje plaats. Een vrachtauto en een personenauto kwamen uit de richting Sneek en op het gedeelte waar twee rijstroken over gaan in een rijstrook, reed de bestuurder van een vrachtauto iets teveel naar links. Hierdoor schrok de bestuurder van de personenauto. Het gevolg was een kleine aanrijding. De vrachtauto bestuurder had niets gemerkt en was in eerste instantie doorgereden. Via kenteken de bestuurder van de vracht gehoord en hij had gedronken. Op het bureau blies hij 565 ug/l, goed voor een rijverbod van 6 uur. Gegevens van de personenauto zijn niet bekend,

Leeuwarden: rijden zonder rijbewijs
Zondag omstreeks 21.25 uur werd op de Dammelaan een 26-jarige automobilist uit Leeuwarden gecontroleerd. Bij onderzoek bleek, dat de bestuurder niet in het bezit was van een rijbewijs. Dit was al de derde keer, waarvoor hij een proces-verbaal zou krijgen en daarom werd de auto in beslag genomen.

Kollumerzwaag: rijden onder invloed
Maandag omstreeks 01.30 uur werd op de Triemsterloane een 32-jarige automobilist uit Veenwouden gecontroleerd. Hij had gedronken. Op het bureau blies hij 500 ug/l, goed voor een rijverbod van 5 uur.

Lemmer: eenvoudige mishandeling
Maandag omstreeks 03.50 uur zou een 43-jarige inwoner van Lemmer een 20-jarige inwoner van Lemmer hebben mishandeld. Bij een klein opstootje in een pand aan de Nieuwburen zou de 20-jarige een klap op de lip gehad hebben. De verdachte is aangehouden en overgebracht naar het bureau. De 20-jarige is per ambulance overgebracht naar het Sint Antoniusziekenhuis in Sneek voor behandeling.

Leeuwarden: gestolen auto
Zondag omstreeks 21.00 uur werd geconstateerd dat een bestuurder van een personenauto reed zonder gordel om op het Zaailand. Toen de bestuurder zag dat de politie achter hem aanzat, verhoogde hij zijn snelheid. Na een achtervolging werd hij uiteindelijk op de Transvaalstraat aangetroffen, terwijl de bestuurder in het water sprong van de Prinsentuin. Uit onderzoek bleek de auto gestolen te zijn. Nadat de bestuurder uit het water was, verdween hij in de richting Groene Weg. In de Doelestraat is de verdachte aangehouden. Bleek een 19-jarige inwoner van Alkmaar te zijn. De verdachte is overgebracht naar het bureau en de auto is in beslag genomen. Nader onderzoek volgt.

Sneek: bezit drugs
Maandag omstreeks 02.30 uur werd door een beveiligingsbeambte in een pand aan de Kleine Kerkstraat een persoon aangehouden voor handel in drugs. De verdachte, een 17-jarige inwoner van Sneek had nog drie wikkels met een witte poeder. De verdachte is overgebracht naar het bureau voor verder onderzoek.

Sneek: 2 verdachten aangehouden
Zondag omstreeks 22.15 uur werd op de Kruizebroederstraat een 38-jarige inwoner en een 18-jarige inwoner, beiden uit Sneek aangehouden voor openlijke geweldpleging, openbare dronkenschap en baldadigheid. Zij waren al twee keer eerder gewaarschuwd vanwege hun gedrag, maar zijn nu aangehouden. Zij trapten tegen een dranghek en vielen voorbijgangers lastig