Rijn & Venen 09.15 uur

Utrecht 09-08-2004 - Nieuwsberichten district Rijn & Venen

Aanrijding Herenweg

VINKEVEEN Zondagavond 8 augustus rond 18.20 uur vond een aanrijding plaats op de Herenweg. Een 27-jarige automobilist uit Amstelhoek stond met zijn auto geparkeerd langs de weg en wilde de weg weer op rijden. Daarbij raakte hij in botsing met een 16-jarige bromfietser uit Vinkeveen. De bromfietser is overgebracht naar het Hofpoortziekenhuis met buikklachten. De regionale verkeersdienst onderzoekt de toedracht van de aanrijding.

Politie zoekt getuige(n) aanrijding

VINKEVEEN - De politie is op zoek naar mogelijke getuige(n) van een aanrijding waarbij een motorfiets en een zwarte sportwagen waren betrokken. De aanrijding gebeurde op de provinciale weg N201 tussen de kruising Hoofdweg/Ir.Enschedeweg en de kruising provinciale weg N201/Veenweg.

Volgens verklaring van de motorrijder, een 45-jarige inwoner van Zandvoort, werd hij op zondag 1 augustus omstreeks 19.20 uur - toen hij over de provinciale weg N201 in de richting van Amstelhoek reed - van achteren aangereden door een bestuurder van een zwarte sportwagen. De motorrijder wist zijn motor met duopassagiere de rechterberm in te sturen en kwam op het fietspad tot stilstand.

De bestuurder van de zwarte sportwagen reed na de aanrijding door over de provinciale weg N201 in de richting van Amstelhoek/Uithoorn.

Ambulancepersoneel onderzocht de motorrijder en zijn duopassagiere. De Zandvoorter bleek zijn duim gekneusd te hebben en zijn duopassagiere klaagde over pijn in haar rug. De motorfiets liep schade op aan het achterspatbord, knipperlicht en

achterlicht.

De politie heeft de zaak in onderzoek en vraagt mogelijke getuigen zich te melden op telefoonnummer 0900 8844 van het district Rijn&Venen.