Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

EBM Software BV
Steenweg 17B-1e
4181 AJ Waardenburg

http://www.olap4all.com

Waardenburg, 9 augustus 2004

EBM Software rondt de ontwikkeling van het Business Intelligence product OLAP4All af

In elke bedrijfsvorm verschaft Business Intelligence het vermogen om informatie te volgen, te analyseren en te begrijpen, waardoor beter gepresteerd kan worden. OLAP4All is ontwikkeld met het idee dat steeds meer gebruikers binnen een organisatie toegang wensen tot accurate informatie, maar dat de meeste Business Intelligence producten nog steeds te kostbaar en te complex zijn.

Met OLAP4All biedt EBM Software een gebruiksvriendelijke en betaalbare oplossing op het gebied van Business Intelligence, zonder de beperkingen van conventionele rapportage software. Dure training en onderhoudscontracten zijn overbodig. Door deze kostenbesparing wordt het ook voor middelgrote en kleine organisaties mogelijk Business Intelligence toe te passen.

Dure training en onderhoudscontracten zijn overbodig OLAP4All is verkrijgbaar als complete suite, inclusief een gebruiksvriendelijke en tegelijkertijd krachtige client. Of als applicatie interface (API), waarmee ontwikkelaars hun eigen front-end kunnen schrijven. In beide gevallen wordt de OLAP functionaliteit geboden door het krachtige server component, die eenvoudig door andere software producten kan worden benaderd.

Hoewel OLAP4All platform onafhankelijk is, is er een duidelijke voorkeur voor gevestigde Open Source technologie. "Samenwerking met LINUX en MySQL vult ons aanbod perfect aan en onderscheidt ons duidelijk van de traditionele markt." zegt Christoph Spaeth, Manager Partners en Marketing bij EBM Software.

"Het gebruik van MySQL als opslag database is meer dan alleen een kwestie van het zo laag mogelijk houden van de licentieprijzen; MySQL heeft bewezen een stabiele en snelle database te zijn." aldus Hans Peter Smit, Directeur Technologie bij EBM Software.

Minimale kosten, maximale flexibiliteit
Typische klanten zijn kleine tot middelgrote bedrijven, voor wie de conventionele Business Intelligence producten te duur in aanschaf en onderhoud zijn. Bedrijven kunnen de OLAP4All software zowel kopen als huren. Door de software aan te bieden in huurlicenties vanaf ¤999,- voor vijf gebruikers, verkleint EBM Software de risico's die traditioneel gepaard gaan met de aanschaf van Business Intelligende software. Implementatie trajecten zijn ongekend kort. Razendsnelle oplevering van een betrouwbaar systeem dat eenvoudig is aan te passen of uit te breiden, is één van de belangrijkste speerpunten in de strategie van OLAP4All.

Minimale risico's en kosten, maximale flexibiliteit en performance, betrouwbare analytische kracht gecombineerd met gebruiksgemak en implementatiesnelheid zijn de kenmerken van OLAP4All. "Toekomstige versies zullen uitgebreid worden op het gebied van grafische weergave en presentatie mogelijkheden. We zijn echter ook druk bezig met het ontwikkelen van flexibele kpi dashboards en automatische waarschuwings mechanismen." aldus Marco Tames, Directeur Solutions bij EBM Software.

Over EBM Software
EBM Software is een innovatief Nederlands softwarebedrijf. OLAP4All, het eerste product van EBM Software, is gebruiksvriendelijk en gebaseerd op de huidige standaarden binnen de software markt. Dit maakt het mogelijk om de software bedrijfsbreed uit te rollen en te integreren in de bestaande infrastructuur. Meer informatie is te vinden op http://www.olap4all.com


- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - EINDE PERSBERICHT - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -



Ingezonden persbericht