Ingezonden persbericht

Aanpak onthouden nodige zorg van dieren bij extreme hitte

BREDA, 20040809 -- In reactie op het ANP-persbericht van vandaag om 08.46 uur: 'Dierenbescherming waarschuwt voor gevolgen van de extreme hitte' van het Hoofdbestuur Dierenbescherming Nederland, heeft de Aktiegroep Burgerlangen in Breda het desbetreffende hoofdbestuur ter zake een aantal aanbevelingen gedaan.


A. Het daarheen te leiden dat de radio- en tv-journaals een -direct signaal- aan de luisteraars- en kijkers presenteren. Zij verwijst hiervoor tevens naar de bezorgdheid van onze 'zuiderburen' (Belgische media) verwoord in het VRT I Journaal van zondag 8 augustus jl. om 13.00 uur:

"HOUDT REKENING MET UW HUISDIEREN - GEEFT ZE AANDACHT - GEEF ZE OP TIJD DRINKWATER" Einde citaten)

B. Ook vraagt zij zich af, of de contacten tussen de Landelijke Dierenbescherming -en de Nederlandse politie optimaal zijn. Dit laatste heeft betrekking op de signalerende/verbaliserende surveillancepersoneel t.a.v. de dierenhandel op markten e.d.

C. De Aktiegroep Burgerlangen uit ook stevige kritiek aan het adres van de Dierenbescherming Nederland. Zij heeft op maandag 2 augustus melding gemaakt, dat op de zaterdagse markt op het Koningsplein in Tilburg gevogelte- en knaagdieren onder zeer extreme omstandigheden te koop worden aangeboden. Tot op heden geen resultaat! Zaterdag 8 augustus jl. was alles nog onveranderd!



Ingezonden persbericht