Gemeente Apeldoorn

Marktplein op 10 augustus decor Kinderkleedjesmarkt

De gemeente organiseert op dinsdag 10 augustus van 09.00 tot 14.00 uur voor de zestiende keer de Kinderkleedjesmarkt. Alleen kinderen tot 15 jaar kunnen hun koopwaar op het Marktplein aanbieden; het is niet de bedoeling dat ouders en/of begeleiders van de kinderen spullen verkopen. Er is geen uitwijkdatum indien de markt door (weers-)omstandigheden niet kan doorgaan.

Naast het verkopen van bijvoorbeeld overbodig speelgoed bestaat er ook de mogelijkheid om als muzikant of standwerker op te treden. Daarmee kunnen de kinderen een extra zakcentje verdienen, daarnaast ook nog prijzen. Een jury kent de prijzen toe aan de drie beste muzikanten en de drie beste standwerkers. Standwerkers zijn kinderen die luidkeels door middel van een leuk verhaal hun producten aanprijzen en daarna verkopen. Ook kinderen die op een creatieve manier op hun standplaats hun geld proberen te verdienen kunnen binnen die categorieën worden beloond.

Aanmelden
Om een standplaats op de markt te krijgen moeten de kinderen zich aanmelden. Dat kan vanaf 2 augustus door een kaart af te halen bij de receptie van het stadhuis. Er zijn 500 kaarten beschikbaar (op=op) voor standplaatsen van maximaal 6 vierkante meter (3x2). De kaarten zijn gratis verkrijgbaar en kinderen dienen deze op dinsdag 10 augustus bij zich te hebben.

Na afloop kan niet verkocht speelgoed op het Marktplein worden ingeleverd bij de kraam van de Stichting Hulptransporten Oost-Europa.

Voor het laatst bijgewerkt op: 22-jul-2004 12:13