Universiteit van Utrecht

Persbericht van de Universiteit Utrecht

23 juli 2004

Start Utrechtse Introductie Tijd

Studenten gaan voor Guinness Book of Records

Op maandag 9 augustus 2004 gaat de Utrechtse Introductietijd, ofwel de UIT, weer van start. Naar schatting 3000 aanstaande studenten van Universiteit Utrecht en Hogeschool van Utrecht maken tijdens deze introductietijd kennis met hun onderwijsinstelling, de stad Utrecht en elkaar. Het thema van dit jaar is 'UIT=IN! '. Scholieren stappen namelijk UIT hun middelbare schoolperiode en IN het nieuwe Utrechtse (studenten)leven. ' UIT=IN! ' gaat maandag knallend van start met een Guinness Book of Records-poging 'meeste deelnemers ballonnen knallen' op het Smakkelaarsveld. De UIT duurt van maandag 9 augustus tot en met donderdag 12 augustus en wordt georganiseerd door de Introductie Commissie Utrecht (ICU).

Let's go UIT!

Naast het hoofdthema UIT=IN! hebben ook de dagen een apart thema. Maandag 9 augustus staat in het teken van de kennismaking met het thema 'Let's go UIT!'. Na een uitzinnige opening in het Beatrix Theater is er op het Smakkelaarsveld een Guinness Book of Records-poging met 'meeste deelnemers ballonnen knallen'; een knallende start van de studententijd.

IN 2 Culture!

Dinsdag 10 augustus staat in het teken van 'IN 2 Culture'. Het Domplein waant zich al in het verleden met het aangebouwde schip tussen de Domkerk en de Domtoren. Aan lange tafels onder het aangebouwde schip wordt 's middags een middeleeuwse lunch geserveerd bestaande uit hompen brood, stukken beenham en kaas. De dag wordt afgesloten met een optreden van de UITband 2004, cabaretier J. Guzman, Beef en de vertoning van de kaskraker 'Sjouf Sjouf Habibi' in de openlucht.

IN de UIThof!
'IN de UIThof!' is het thema van woensdag 11 augustus. 's Middags presenteert de ICU de 'goodwill activiteit'. Door zonnebloemen te adopteren, stimuleren de deelnemers eerlijk werkloon voor kinderen uit een kindertehuis in Cambodja.

Slotconcert in Tivoli

Donderdag 12 augustus sluit de UIT 2004 af met het thema 'Leef je UIT!'. Een spetterend slotfeest in concertzaal Tivoli, met de UITband 2004, Silkstone, Zuco 103 en DJ Rockstar Dim Browski, zal de UIT 2004 onvergetelijk maken!

Beeldmateriaal
Opnamen en foto's van de artiesten voor bladen, radio en televisie is alleen mogelijk met toestemming vooraf van de ICU. Verzoeken hiervoor kunnen tot woensdag 4 augustus 2004, voor 16.00 uur, ingediend worden bij Damiët Klok, functionaris Communicatie ICU, telefoon (030) 253 3492 of 06 24762311, e-mail Communicatie@introductie-utrecht.nl.

Introductie Commissie Utrecht

De UIT wordt georganiseerd door Introductie Commissie Utrecht (ICU) -in opdracht van Universiteit Utrecht en Hogeschool van Utrecht- en in samenwerking met diverse studentenverenigingen en onderwijsinstellingen in Utrecht. Ook dit jaar hanteert ICU een alcoholbeleid dat in samenspraak met Centrum Maliebaan, centrum voor verslavingszorg, is ontwikkeld. Dit is een voortzetting van het alcoholbeleid van 2003 dat de aanmoedigingsprijs heeft gekregen van het Nationaal Instituut voor Gezondheidsbevordering en Ziektepreventie (NIGZ).

Nadere informatie

Damiët Klok, Communicatie ICU, telefoon (030) 253 3492 of 06 24762311, e-mail Communicatie@introductie-utrecht.nl.

Soleanie Martis, Perscommunicatie Universiteit Utrecht, telefoon (030) 253 2411, e-mail s.martis@csc.uu.nl.

Voor een compleet programmaoverzicht van de UIT 2004 zie ook www.introductie-utrecht.nl.