Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Smaakmakers Tour de France
naar De Gouden Pijl in Emmen

EMMEN ­ De Italiaan Ivan Basso, derde in de Tour de France en etappewinnaar en de Belg Tom Boonen, tweevoudig etappewinnaar, zijn de twee smaakmakers tijdens de 27e editie van het wielercriterium De Gouden Pijl in Emmen. Andere toprenners, die zijn gecontracteerd voor de wedstrijd op dinsdag 10 augustus, zijn Leon van Bon, de winnaar van vorig jaar, en drie ex-Nederlands kampioenen Stefan van Dijk, Jans Koerts en Rudie Kemna, Aart Vierhouten, Bram de Groot, de plaatselijke favoriet Addy Engels en de jeugdige talenten Gerben Löwik, Niels Scheuneman, Joost Posthuma en Pieter Weening.

Het wielerprogramma wordt gecompleteerd met een koers voor eliteamateurs en een dameswedstrijd. Folkert de Haan, Frank Zwaneveld, Allard Engels en Marcel Luppes komen bij de amateurs aan de start. Bij de dames komen onder andere de gezusters Ghita en Chantal Beltman naar Emmen. Publieksfavoriet is ongetwijfeld Renate Groenewold, de in Dalen woonachtige wereldkampioene schaatsen lange baan. De organisatie denkt een attractief programma te hebben samengesteld, met toprenners uit alle geledingen.

In het rondomprogramma is het accent vooral op het Nederlandstalig amusement gelegd. Er zijn optredens van Jannes, Bouke, Lucas en Gea, Arie Ribbens en Dennie Christian te verwachten. Daarnaast zijn bands als Carbon, Example, Back4More en de Zwolse formatie 16Down gecontracteerd. Het programma van De Gouden Pijl begint 's middags 10 augustus om 13.30 uur met de amateurs. De profs starten om 19.30 uur.

Henk Kroezen

Kroezen tekst & communicatie
Wilhelminastraat 49-b
7811 JE EMMEN
Tel: 0591 - 653944
Fax: 0591 - 645312
E-mail: info@kroezentekst.nl
Internet: www.kroezentekst.nl