Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Alphen aan den Rijn, 4 augustus 2004

Romeinse soldaten op bezoek

in het Wilhelmina Kinder Ziekenhuis Utrecht

Onder het motto: "Zieke kinderen kunnen niet een dagje weg, het dagje uit komt naar de kinderen", komen op dinsdag 10 augustus Romeinse soldaten naar het Wilhelmina Kinder Ziekenhuis (WKZ) in Utrecht.

Gedurende de ochtend zal er voor de jonge patiënten een programma zijn met o.a. muziek en een exercitie demonstratie van de Romeinse soldaten om de kinderen kennis te laten maken met de Romeinse tijd. Door de soldaten naar het ziekenhuis te laten komen, kunnen de kinderen toch genieten van iets unieks en bijzonders, ondanks dat ze in de zomervakantie in het ziekenhuis moeten verblijven. Het is dit jaar voor de vijfde maal dat de Romeinen de kinderen in het Wilhelmina Kinder Ziekenhuis bezoeken.

De Romeinen zijn afkomstig van themapark Archeon in Alphen aan den Rijn. Tijdens het Groot Romeins Festival van 5 t/m 15 augustus is hier de Engelse groep Legio II Augusta aanwezig met een groots kampement met vele spannende demonstraties en shows. De groep beeldt met ongeveer 70 personen het leven uit in de eerste eeuw na Christus in de provinciën van het Romeinse Rijk. Niet alleen de soldaten zijn aanwezig, maar ook vrouwen, kinderen en handwerkslieden. De gehele dag door zijn er shows en demonstraties zoals gladiatorentrainingen, exercitiedemonstraties.

Tijdens het bezoek aan de kinderen van het WKZ in Utrecht zullen de soldaten alle tijd nemen om met de kinderen te praten en hen alle uitrustingen te laten zien zoals helmen, zwaarden, speren en schilden. Kinderen mogen ook zelf een helm passen, een schild vasthouden en als ze willen, mogen ze meedoen met een Romeinse exercitie. De Romeinse soldaten zullen vergezeld worden van Romeinse dames, muzikanten en Nederlandse Romeinen uit Archeon, die voor de vertaling zullen zorgen.

Het is inmiddels een traditie dat de Engelse Romeinen het Wilhelmina Kinder Ziekenhuis bezoeken om de kinderen een leuke morgen te bezorgen. Zowel de Romeinen als het ziekenhuis kijken er elk jaar weer naar uit.



Ingezonden persbericht