Ingezonden persbericht


PERSBERICHT VERKENNINGEN, DINSDAG 10 AUGUSTUS TUSSEN 20.00 EN 21.00 UUR OP 747AM

Deze zomeravond bij Verkenningen een selectie van eerdere uitzendingen:

REPORTAGES:

Imams op inburgeringcursus

Imams die nu naar Nederland komen moeten sinds kort verplicht op inburgeringcursus. Wat leren ze nou in zo n klasje en in hoeverre kunnen ze de stof in praktijk brengen? Dertig Turkse en Marokkaanse imams die in februari hun inburgeringdiploma behaalden, kwamen eind mei bijeen om tijdens een boswandeling en barbecue het resultaat van hun inburgering te bespreken. Weliswaar nog niet in vlekkeloos Nederlands maar wel met een gedegen mediatraining op zak, staan ze onze verslaggever te woord.

Draaien als een derwisj
Het is even wennen. Dat je "Allah woe" moet roepen en je linkervoet moet zien als symbool van de eeuwigheid. Wie de workshop derwisjdans' doet, moet niet alleen danspassen leren maar ook iets begrijpen van de wereld van het Soefisme. De mystieke tak van de islam. Maar na een paar uur begin je toch je draai te vinden en zelfs iets van spiritualiteit te voelen. Een verslag van een middag dansen naar God.

Het Vraaggesprek

Te gast in Verkenningen is schrijver en publicist Mohammed Benzakour. Presentator Kefah Allush praat met hem over zijn boek, dat in mei verschenen is: Abou Jahjah, nieuwlichter of oplichter . Ondanks dat Benzakour zelf tot twee keer toe weigerde voorman van de AEL in Nederland te worden heeft hij wel degelijk veel sympathie en bewondering voor de AEL en diens oprichter Abou Jahjah. In zijn boek gaat Benzakour in op wat hij noemt de hetze die de collectieve media tegen Jahjah en de AEL voeren . Je moet wel het hele boek lezen om zijn kritische noten te ontdekken.



Ingezonden persbericht