Ingezonden persbericht


webMethods introduceert nieuwste versie van haar op webservices gebaseerde Portal-software

webMethods Portal 6.1.5. biedt volledige ondersteuning van webservicestandaarden JSR168 en WS-Remote Portlets en biedt versnelde portlet-ontwikkeling door naadloze samenwerking met het open source platform van Eclipse.

AMSTERDAM - 10 augustus 2004 - webMethods, Inc. (Nasdaq: WEBM), toonaangevend aanbieder van webservices-infrastructuuroplossingen introduceert vandaag versie 6.1.5. van webMethods Portal, haar op webservices gebaseerde Portal-oplossing. Deze nieuwe versie ondersteunt de open standaarden JSR168 en WS-Remote Portlets (WSRP). Door ondersteuning van deze standaarden kan webMethods Portal elke portlet van iedere leverancier hosten, die hier gebruikt van maakt. Klanten zitten dus niet vast aan één specifieke leverancier of ontwikkelomgeving en kunnen optimaal gebruik blijven maken van reeds aanwezige ontwikkelkennis van specifieke platformen.

Naast ondersteuning van portlets van derden maakt webMethods Portal 6.1.5 intensief gebruik van Eclipse voor het ontwikkelen van eigen portlets. Met de Portlet Developer, beschikbaar als een plug-in voor het Eclipse platform, kunnen ontwikkelaars snel en eenvoudig eigen portlets ontwikkelen en implementeren. De combinatie met Eclipse zorgt voor ongekende flexibiliteit en controle over de zelf ontwikkelde portal-onderdelen en vermindert de benodigde implementatietijd aanzienlijk.

Andere nieuwe functionaliteiten zijn onder meer:

- ondersteuning van meerdere talen;

- grafische ontwikkelinterface, waardoor iedere gebruiker onderdelen van de portal kan helpen ontwikkelen zonder kennis van programmeren.

Over webMethods
webMethods, Inc (Nasdaq: WEBM) is de eerste onderneming in de software-industrie die een volledige webservices-infrastructuur biedt. De innovatieve oplossingen van webMethods op het gebied van real-time integratie, webservices, portals en bedrijfsprocesanalyse, stellen wereldwijd meer dan 1000 topondernemingen in staat om applicaties en bedrijfsprocessen te integreren en de efficiency van die processen in real-time te analyseren en te optimaliseren. Het hoofdkantoor van webMethods staat in Fairfax, Virginia in de Verenigde Staten. De onderneming heeft diverse andere vestigingen in de Verenigde Staten, Azië en Europa, waaronder Amsterdam.

Ingezonden persbericht