AutoRai

10-8-2004

Audi-coureur Tom Kristensen behaalt eerste DTM-zege

De zevende race van de DTM op het circuit van Oschersleben nabij Maagdenburg leverde een dubbelzege op voor Audi. De Deen Tom Kristensen, zesvoudig winnaar van de 24 Uur van Le Mans, won op het 3,667 kilometer lange circuit zijn eerste DTM-race.

Een prachtig succes, hier ben ik heel blij mee. Dank aan het team en aan Audi, de A4 was hier beslist de beste auto, aldus een uitgelaten Kristensen na zijn overwinning. Zijn teamgenoot in het Abt-Audi-team, de Duitser Martin Tomczyk, behaalde zijn tot nu toe beste DTM-resultaat door als tweede te eindigen. Daarmee maakte hij de dubbelzege voor Audi compleet. Derde werd Manuel Reuter (Opel).

De beslissing in de race viel in de pitstraat. Kristensen kwam twee ronden eerder binnen voor zijn tweede verplichte pitstop dan Tomczyk en legde daarmee de basis voor zijn eerste overwinning in de DTM. Ook Mattias Ekström scoorde kampioenschapspunten voor Audi. De Zweed eindigde in Oschersleben als vijfde en bouwde daarmee zijn voorsprong in de tussenstand van het kampioenschap verder uit. Met nog drie races te gaan bedraagt zijn marge op de als tweede geklasseerde Nederlandse rijder Christijan Albers (Mercedes) negen punten. Christian Abt reed in Oschersleben net buiten de punten, hij eindigde als negende. Frank Biela en Emanuele Pirro, de beide rijders van het Infineon Audi Sport Team Joest, eindigden respectievelijk als dertiende en vijftiende.

Van 3 tot en met 5 september a.s. wordt de DTM verreden op het Circuit Park Zandvoort. Voor meer informatie zie ook
www.audi.nl/experience/autosport/dtm.